Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

DÖ, ett måste för Sverige

Vad tjänar näringslivsföreträdare på genom att öka konflikten i en avtalsrörelse? Är det kaos och maktkamp utöver det vanliga. Kanske det rent av är okunskap bland vissa?
"Decemberöverenskommelsen är avgörande för att Sverige ska kunna regeras. När Sverigedemokraterna fällde regeringens budget, med besked om att de kommer fälla varje budget som inte följer deras pipa, blev den nödvändig. IF Metalls medlemmar förlorade dessutom mycket på att budgeten fälldes. A-kassan höjdes inte vid årsskiftet, en förlust på 5 000 kronor per månad. Men det var också viktig industri- och näringspolitik för fler jobb som fick läggas på hyllan.
Att värna decemberöverenskommelsen är viktigt ur flera aspekter. Dels för att regeringens nya budgetförslag med höjd a-kassa, arbetsmiljösatsningar och industripolitik ska bli verklighet. Dels handlar det också om att skapa förutsättningar för att arbetsmarknadens parter ska klara en tuff avtalsrörelse. Det hänger ihop. "
Att en part i en avtalsförhandling ger sig mer och mer in i en debatt att misskreditera oppositionens företrädare är anmärkningsvärt och troligen ett led i en kampanj att bringa kaos och destabiliserad Regering och därmed kommer Sverige stagnera.

För att citera IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe
"Jag har svårt att förstå att så många personer inte ser den politiska verkligheten i Sverige."
Detta måste du titta på INNAN du avfärdar Decemberöverenskommelsen: MEDIA

Media: Di, Arbetet,
Annat: IF Metall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar