Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alliansens svar: "sök försörjningsstöd"

Alliansen sänker skatter som gör att mindre medel kommer systemen tillgodo. Nu efter alla nedskärningar som gjorts i diverse skyddsnät blir det mer märkbart att Alliansen politik är bara för de som har jobb och tjänar bra med pengar. Alla börjar så smått förstå att det var ett misstag att låta Alliansen få regera 4år.

Naturligtvis slutar vi också förvånas på den kylighet som ansvariga ministrar yttrar i sina svar. Inte minst när många tusen kommer förlora bostadstillägget p.g.a. utförsäkringen.

Sabina Lindholm är ensamstående tvåbarnsmamma och bor i en liten trea på 61 kvadrat. Hyran ligger på 5 500 kronor i månaden. Sabina lider av smärtsyndrom och utmattningsdepression och har fel på sköldkörteln.
Hon har varit sjukskriven sedan 1992 och haft tidsbegränsad förtidspension sedan 2000 men nu ska hon fasas ur sjukförsäkringen.
Eftersom Sabina Lindholm har två barn och en väldigt låg inkomst har hon rätt till både bostadsbidrag och bostadstillägg.


Socialförsäkringsminister Christina Husmark Persson

"– Man kan också ansöka om att få ett försörjningsstöd av kommunen till en nivå som är en skälig levnadsnivå.

Men är det okej att du som minister säger att de här människorna kommer att kompenseras med socialbidrag?

– För det första så heter det försörjningsstöd och det här är personer för vilka det viktigaste inte är att ha kvar sjukförsäkringen om man har en arbetsförmåga utan de ska istället få rätt hjälp av Arbetsförmedlingen till rehabilitering och till stöd och hjälp för att så småningom komma tillbaka."

Bra att hon rättar journalisten med vad det heter det första hon gör. Och sedan säger hon att det inte är viktigt för dom att ha kvar pengarna utan ska komma tillbaka.

Ser någon mer än jag ett problem? Kommer regeringen ge mer till kommunerna?

Se till att vi byter regering i september, gör dig själv och dina medmänniskor en tjänst.

SR reportage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar