Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Svenskt Näringsliv förlorare på Reinfeldts diktatur


Mona Sahlin försöker agera som en statsman, medan Reinfeldt leker i sandlådan. Att inte ta ansvar för ett lands utveckling utan skylla på någon annan är tecken på "ofelbarhetsyndrom", och då är det någon annans fel.

Alliansens synsätt:
Arbetslösa är lata (A-kassan försämras), sjuka är friska och lata (sjukförsäkringen försämras), barnen behöver uppstramning (betyg 6:an och neråt), ungdomsarbetslösheten är en synvilla (30% arbetslösa ungdomar), Industrin bygger dåliga saker ingen vill ha (lågkonjunktur),

När sjukförsäkringen sköts i sank av Alliansen applåderande dom.

Mona och Fredrik hade en debatt som arrangerats av Svenskt Närlingsliv.
De fick bl.a. en fråga:
"vore det inte bra för Sverige med mer långsiktighet i centrala politiska frågor?"
Var på Fredrik svarar och tog regeringens energiöverenskommelse som exempel.
"– Man kan inte ena dagen, som Mona Sahlin och hennes företrädare gjort, lova att direkt riva upp hela reformen och sedan börja tala om långsiktighet och blocköverskridande överenskommelser."
ENERGIUPPGÖRELSEN VAR INTE BLOCKÖVERSKRIDANDE!!!!

Tycker Monas svar säger allt:
"Vi är ledare eftersom vi också ska kunna ha förmågan att hitta lösningar och komma fram till långsiktiga kompromisser som är viktigt för Sverige. Socialdemokratiska regeringar hade många överenskommelser med borgerliga partier. Och det hoppas jag kunna fortsätta med, sa Sahlin."


Alltså till och med Svenskt näringsliv kan känna sig blåsta eftersom skatter, avgifter, energipolitik, infrastruktur och allt annat som inte förankras tenderar att försvinna/ändras vid makt byte. Sådan kylighet och oansvarigt ledarskap som Fredrik visar har sällan skådats.

Till Svenska folket från Wiki:
Diktaturen kännetecknas av maktkoncentration, men till skillnad från absolutism, envälde och tyranni betraktas diktaturen i regel som provisorisk. Ofta uppstår diktaturen i demokratier, där man samlar makten till en liten grupp, och upphäver den personliga friheten.


Diktaturer är provosoriska - Val 19 september i år
Upphäver den personligafriheten - Ipred, mer poliser, höga avgifter (a-kassa, trafikförsäkring, ökad bensinskatt som KD lovade sänka 2006, studieledighets förslaget).

Gör Sverige en tjänst.
Rösta på socialdemokraterna 19 september för att förändra Sveriges riktning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar