Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Myndighet fortsätter "hjälpa regeringen" i valet.

Inte nog med att nuvarande regering försöker dölja genom noggrann retorik sin agenda att sänka skatter och undergräva välfärd, som genererar låglönesegment och högarbetslöshet och dyr a-kassa vilket försvagar en part på arbetsmarknaden.

Även nu som förut hjälper "nya" Försäkringskassan till genom att dölja verkligheten bakom sjunkande ohälsotalet.
Ohälsotalet fortsätter att sjunka, rapporterar Försäkringskassan. Minskningen beror dock inte på att människor blivit friskare utan på striktare regler: fler ärenden med sjukersättning avslutas samtidigt som färre personer nybeviljas sjukersättning.

Ohälsotalet – som är Försäkringskassans mått på frånvarodagar som ersätts från sjukförsäkringen under en 12-månadersperiod – fortsätter nedåt, precis som regeringen planerat. I maj minskade antalet personer som fick utbetalning på grund av sjukskrivning med drygt 18,5 procent jämfört med samma tid förra året. Och i juni fick 39 procent färre nybeviljad sjuk-och aktivitetsersättning jämfört med samma period 2009.

Av de knappt 15 000 personer som kastades ur sjukförsäkringen vid årsskiftet på grund av rehabiliteringskedjans bortre tidsgräns har drygt 6 000 återigen ansökt om att få sjuk-och rehabiliteringspenning respektive sjukersättning. Försäkringskassans bedömning är att många av dessa behöver sociala föreberedande insatser och mer medicinsk rehabilitering – något som Försäkringskassan inte har verktyg för att garantera.

Ett samhälle som håller på att glida isär – och där socialbidragen ökar - det är högerns Sverige 2010.
IF Metall

Är det rätt att en myndighet börjar trixa med siffror, för att få sittande höger regering i bättre dagar?

Du som har arbete, du har fått lite skattesänkningar. Jag vet att du tycker att du fått det bättre. Tänk bara på att du kan råka ut för olyckor på jobb och fritid, och helt plötsligt är du inget värd. Än mindre värd är du för sittande regering som är en "arbetslinjens" regering. d.v.s. den som inte arbetar tär. även om du är sjuk eller arbetslös. Då ska du enligt dom "piskas" för du är enligt högern (M, FP, C, KD) en lat människa.

Vill vi ha detta synsätt, eller vill vi hjälpa de som har dragit livets oturslott, för att den dagen det händer oss så får vi hjälp?

Gör Sverige till ett bättre land.
Gör Sverige till ett land där alla får plats.
Gör din röst hörd 19 september i en vallokal nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar