Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Privatiseringen kostar närmare 1 miljon!

Idag så blev siffrorna offentliga om hur mycket Vimmerby Alliansens privatiseringar kostar. Närmare en (1) miljon dyrare än med fortsatt kommunal drift. Det visar sig att det får gå mellan två till tre tjänster för att klara det inom befintlig budgetram.

Under 2009 gjorde Vimmerby kommun ett underskott på 14,5 miljoner kronor som enligt lagen ska hämtas hem inom tre år. Verksamheten pekar dessutom på underskott under innevarande år också. Det kommer kosta, och då lägga på nya utgifter som också ska finasieras verkar rätt dumt. Det krävs bra argument för att de ska funka.
Att privatisera tvättverksamheten inom hemtjänsten med en fördyring på upp emot en miljon känns inte som det bästa argumentet. Så vilka konsekvenser kommer det att få att man låser fast sig i ett avtal som är på tre år med troliga ökade kostnader på grund av uppräkning som finns i de flesta avtal.

Så slutsatsen är att de fyra borgerliga partierna, Centern, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna, offrar personal och skattemedel för privatiseringens skull. Med dessa pengar som vi inte har skulle vi istället vilja satsa, om de fanns, på att utveckla kvalitén. Att ge våra äldre mer tid genom att få in lite lyft i systemet. De börjar med tvätten till en dyr kostnad går vidare med LOV (Lagen Om Valfrihet) som enligt bedömaren kommer bli en kostnad för kommunen. Från att varit en välmående kommunen så dundrar nu privatiseringsivrarna och hänsyn till kommunens ekonomi tas inte. Jo i munlädret, men när det kommer till praktiken så finns det tydligen andra viktigare mål med skattebetalarnas pengar. Privatiseringens gud har nått Vimmerby och den kollekten är dyr.

Ovanstående kommer från Peter Högberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar