Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

OVILJA ATT TA ANSVAR


Oskarshamns kommun

Leif Axelsson (M), har nu ett antal gånger slagit sig för bröstet och talat om att han ska ta över ordförandestolen i Barn- och Utbildningsnämnden efter valet. Om man nu har de ambitionerna så borde man också visa på handlingskraft och ett ledarskap som är beredd att ta ansvar. Men vad händer när han med sina borgliga kamrater i Oskarshamn ska ta fram ett budgetförslag för BUN 2011.

De väljer att avstå från att lämna förslag!
Han väljer att skylla på en det ena än det andra och hänvisar till osäkerhetsfaktorer. Det är klart att allt budgetarbete medför att antal osäkerhetsfaktorer. Det är inget nytt för årets budget. Likväl har vi att lägga förslag utifrån de underlag som finns tillgängligt. Nej, borgarnas ovilja att lägga förslag kan hänföras till att de själva i kommunstyrelsen föreslagit en minskad ram på 7,5 miljoner kronor. När de nu ser vad en sådan besparing skulle medföra för bl a skolans verksamhet, så är man inte intresserad att visa korten.

En sak är säker att om jag (Lis) får väljarnas förtroende i kommande val, så kommer jag att ta mitt ansvar oavsett om det är goda eller dåliga tider.

Lis Lyrbo (S) ordförande i BUN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar