Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Rika och gamla brister i solidaritet?


Har det gått så långt att när det blåser snål vindar i Sverige så kommer "ego Svensson" fram. Varför har vi glömt arbetarnas historia? Kanske ett vallöfte från Socialdemokraterna att skolan ska fokusera mer på arbetarhistoria istället för en massa gamla kungar?

Jo jag tycker om Herman Lindqvists berättelser, men det är just i skolorna och att arbetarnas historia inte kommer fram. Det är skrämmande när "vuxna" människor inte ens vet vad som hände 1931 i Ådalen och historien bakom och inte minst efterspelet.

Varför tar de som inte är med i facket allt för givet?

Som Expressen skriver så gick många äldre och "rika" ut ur A-kassan när borgarna försämrade den. Alliansen eller moderaterna säger att de värnar om svenska modellen och kollektivavtal och piskat sina egna att sjunga dess lov, men att försämra a-kassan med förhoppning att fler skulle lämna facken och på så sätt underminera maktbalansen på arbetsmarknaden till arbetsgivarnas fördel är oansvarigt beteende och bör inte få fortsätta.

STÅ UPP svenska arbetare för er rätt att teckna avtal och er möjlighet att påverka politiken genom Socialdemokraterna, vårat parti som vi var med och startade och är enda vägen att få igenom lagändringar för Sveriges välfärd.

Rösta på Socialdemokraterna 19 september

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar