Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Undersköterska rösta rött!!!


Är du inom den offentliga sektorn? Visste du att en målsättning som den borgerliga alliansen har är att du ska försvinna. Jorå, den borgerliga alliansen vill inte ha någon kommunal service utan den ska ut på entreprenad. D.v.s. samma arbete fast till dyrare kostnad. Och därmed den som har råd får del av den. Nog om detta. Nu kommer liten artikel som vänder sig till er som tror er fått det bättre.
Nedan en artikel från ETC.se

Kära undersköterska

Det brukar låta så. Det direkta tilltalet. Just din yrkesgrupp ska få det bättre, nu är det din tur. Undersköterskan. Pensionären. Men löftena är falska, skriver Ulla Johansson.

Fredrik Reinfeldt brukar så ofta tala om dig. Undersköterskan. Som jobbar därute i landet. Hur mycket regeringen gjort för dig och dina kollegor. En skattesänkning på 1 400 kronor i månaden. Som du kan köpa så mycket för. Säger politikerna.
Bakom politikernas vackra löften finns oftast något mindre vackert gömt. Den gamla kända dikten uppmanar oss alla till försiktighet. Det mesta politikerna ”ger” oss är inga goda gåvor:

Granska din räkning
Du ska ju betala.
Sätt ditt finger på varje siffra
Fråga: hur kom den hit?

Skattelättnaderna har tagit 71 miljarder kronor ur statskassan och detta kommer att kosta dig mycket. Kommer att äta på åldringsvården, på skolan, på dagis. Någonstans måste denna oerhörda summa tas och det drabbar de områden du är så beroende av. De kommer att rationaliseras, krympas till något icke fungerande. Ett sparande i ”offentlig sektor” som kommer att få konsekvenser – dyra sådana – för oss alla. Kan i värsta fall kosta dig ditt jobb. Och dagisplatsen. En siffra – som är en katastrof – och som politikerna nu låtsas glömma utgörs av de 400 000 arbetslösa. (Fyrahundratusen plus trettiofemtusen deltidsarbetslösa.)

Så många människor lever nu i en personlig tragedi. De har inga jobb och har ingen vettig inkomst. En del befinner sig i ”åtgärd”. Vilket betyder att arbeta utan att ha en anställning. Jag antar att du har vänner och kontakter som råkat ut för detta. Ett samhällsproblem politikerna inte vill vidgås, inte vill ta i. De säger: Sverige har klarat krisen så bra.
Inför det kommande valet låtsas politikerna en generositet mot ”de gamla”. Pensionärerna. De ska nästa år (2011) få en skattelättnad på i snitt 200 kronor i månaden. Politikerna glömde här att tala om att en pensionär med en genomsnittlig pension detta år har fått sin pension sänkt med ett par hundra kronor. På grund av att det uppstått obalans i pensionsfondernas tillgångar. Sänkningen av pensionen kommer enligt prognos att kvarstå även år 2011. Så ser den generositeten ut.
Men eftersom de flesta dagstidningar och SVT hela tiden talar om en skattelättnad tror vi alla på denna gåva till pensionärerna.
POLITIKERNA HADE ett underbart trick för sig när de för ett tag sedan berättade att 11 000 städare hade fått anställning.
Detta genom avdraget för hushållsnära tjänster. Vid närmare granskning visade det sig att de som fått jobb var mellan 1 000 till 2 000 personer.
Detta antal nya jobb att jämföra med de drygt 400 000 fortfarande arbetslösa. Politikerna och dagspressen fortsätter dock att tjata om ”alla dessa” som fått städjobb.
Däremot är det tyst om att vi andra som inte har råd med städhjälp – varken subventionerad eller annan – måste betala dessa jobb skattevägen.
Politikernas jonglering med våra pengar och siffror är idag helt skrämmande.
De sålde ut våra apotek, och en stor mängd apoteksenheter har köpts av riskkapitalbolag med säte på kanalöarna.
Här borde varje siffra verkligen granskas men det är ett uppdrag omöjligt för oss vanliga vardagsmänniskor. Och grävande journalister har vi inga längre. Ingen som är modig nog att forska i vad som sker under det som synes ske.

Under tidigare perioder granskades alla politiker.
Dagstidningarnas journalister höll sträng kontroll. Hela tiden. De politiker som har makten idag – högerregeringen – möts endast av smicker och komplimanger.
Ett ständigt framhållande av Fredrik Reinfeldt som ”statsman”. Av hur väl (!) landets ekonomi har skötts av regeringen.
90 procent av landets dagstidningar är borgerligt ägda.
En enorm propagandaapparat som hela tiden berättar om regeringens ”framgångar”.
SVT följer troget efter. Ekonomiska och politiska tillkortakommanden och missgrepp förtigs.
Kära undersköterska, vill du och jag veta hur samhällets verklighet ser ut har vi inget stöd hos ”den fria pressen”.
Det blir då svårt för oss att granska siffror och politiker. Svårt att greppa vad ”skattelättnader” egentligen betyder.
Politikerna är fria att berätta vilka sagor de vill.

Ulla Johansson
----------------------
Så hur tänker du?
Kanske sluta upp och drömma om att du tillhör de få procent som verkligen vinner på borgarnas politik.
Gör dig och dina nära och kära en tjänst genom att rösta på Socialdemokraterna 19 september.


Den gamla kända dikten? Ett avsnitt ur Bertolt Brechts Lärandets lov från 1930.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar