Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Objektivitet inte Barometerns motto


Det är sorgligt att tidningar inte ens försöker vara objektiva och ge invånarna i ett land möjlighet att utifrån artiklar göra val och få information baserade objektivitet.

Ett motto för journalister borde vara just att vara objektiv. Visst finns det politiska ledarskribenter, men då vet man att det är vinklat åt ett eller annat håll. Inte när det presenteras som undersökning.

När nu Barometern/OT presenterar en undersökning har man inte ställt rätt fråga:
– För det första är jag inte riktigt säker på att Barometern-OT:s vägda siffror är korrekta, jag beklagar djupt att inte undersökningen innehöll en fråga om hur de intervjuade tänkte rösta i landstingsvalet.

Utan "tror" att landstingsvalet är lika som riksdagsvalet, när de rödgröna har investerat miljoner i ny, om & tillbyggnad och ändå går med plus i budget under HELA mandatperioden och har mycket positiva patientundersökningar.
Så vad vill Barometern/OT?
Eller kan det vara så att det var ett hafsverk?

Vi får hoppas det eftersom vem vill ha en tidning som publicerar resultat och artiklar som inte speglar "verklighetens folk" (KD varning).

Nu har visst Barometern/OT tagit bort diagrammet, men inte artikeln.
Kanske journalisterna gått i Reinfeldts och Mauds skola där man räknar fel och höftar, för upprepning tenderar att göra saker och ting till sanning.

Till dig som invånare som värnar om en bra sjukvård, läs patientundersökningen.

Och gör som jag, rösta på Socialdemokraterna för en fortsatt bra förvaltning av vården i Kalmar landsting.

Ja, även du som ligger på "sofflocket". Upp och rösta för annars låter du andra bestämma hur du ska få din vård och efter Barometerns försök att underminera de rödgröna så är det risk att invånarna inte får sanningen.

Andra bloggar Högbergstankar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar