Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Oskarshamns allinsen slutar inte förvåna


Fick ett litet blad i brevlådan om att den borgerliga alliansen vill "rädda" vår kommun Oskarshamn. Ser flera problem och de får gärna rätta mig. Men det ser naturligtvis ut som "o va fel allt blivit, och vi vill rätta till detta"

De kalkylerar med Tro (KD), Hopp (M) och Kärlek (C) FP vet jag inte, de verkar flumma runt som vanligt med att vilseleda invånarna om att ge dem en röst så ska de lägga fram förslag som redan utreds.

Den borgerliga alliansen kommer att satsa 50miljoner som de ska få genom att få ekonomin i balans, då får Oskarshamn den avkastningen från sina finansiella placeringar?!?!?!?

Så om det inte går upp på börsen så har vi inte ekonomin i balans? Kanske dags för de lokala alliansarna att gå i Jan Björklunds elitskola? De 700miljoner som satsat i oskarshamn ger dom Socialdemokraterna skulden för, fast det är börsens nedgång som måste redovisas som förlust. Men även nu fast vi "inte" har balans i ekonomin enligt Alliansen är de bl.a. med och röstade för ett tillskott på 360miljoner till kommunala bostadsbolaget. Den borgerliga alliansen kunde ha röstat med vänstern som var emot.

Socialförvaltningen har en besparingspotential med 50 miljoner UTAN att det försämrar vård och omsorg säger dom. Hur ska det gå till när 16 miljoner gör stora rubriker p.g.a. besparingar och försämringar. Sitter alliansen på något som ingen annan vet, inte ens de som KAN ekonomi i kommunen?
Om de har en dunderkur som hjälper oss, varför undanhåller dom det för oss invånare?

Snälla Ingrid (omnämns i bladet), klart att ekonomi i balans är något alla vill ha.
De 700 miljoner som alliansen säger Oskarshamn förlorat är ett trix med siffror, tyvärr vet den borgerliga alliansen det, men försöker spela ett spel om mygel och trix med siffror, precis som Reinfeldt o co som inte heller de visar de verkliga siffrorna utan myglar och räknar till deras fördel.

Ett utdrag ut Timbrorapporten som är borgarnas tankesmedja:
"Med finanskrisen föll värdet av kommunens investeringar ytterligare under senare delen av 2008. Resultatet av den expansiva budgetpolitiken och finanskrisen har åsamkat Oskarshamns kommun en förlust på 700 miljoner kronor i det finansiella sparandet mellan 2001 och början av 2009."
Precis, det som alliansen vet i riksdagen som drabbade alla länder och satte Grekland på pottkanten och gjorde att förlusterna i Oskarshamn ser oroväckande ut. DOCK är det ingen förlust innan man säljer. Det alliansen räknar med är att just detta trix med siffror ska bli bättre vid den återhämtning av ekonomin som alla ser.

Alltså, de kommer inte göra något, utan vänta på högre makters ingripande (börsen).

Satsningar som Timbro säger är slöseri är:
"2007 spenderades sammanlagt 60 miljoner skattekronor på Kronoparken, Rastplats Fårbo, det kommunala ridhuset samt kommunens fritidsverksamheter, exempelvis Gunnarsö stugby. Därutöver satsades ytterligare miljoner på utgifter som sporthallar och läktartak. Dessutom driver kommunen Nova högskolecentrum till en årlig kostnad på runt fyra miljoner kronor. Sådana utgifter är klart kännbara i en kommun med cirka 26 000 invånare.
11
2008 lade Oskarshamn netto 2 697 kronor per invånare på kultur och fritid, vilket är en tredjedel mer än de 2 042 kronor som utgör snittet för kommunerna i Kalmar län."
Tycker du att detta är slöseri? Är det slöseri att öka kommunens attraktionskraft. att satsa på kultur och fritid för ungdomar och äldre, att fixa tak och läktare till sporthallar?

Gör som jag rösta på Socialdemokraterna för en fortsatt bra politik som är alla invånare till gagn. Valfrihet enligt den borgerliga alliansen är för de som har råd och då får dom avdrag som DU betalar med dina skattepengar.

p.s. Avdrag är när du och jag får vara med och betala de rikas lyx, Bidrag kallas det när rika får vara med och betala för arbetslösa, utslagna och sjuka.

Nästa inlägg slår vi på "deras" 17 punkter som är en näst intill ripoff från Socialdemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar