Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Hjälp oss.....


Lite mer material från nätverket RESURS kring de som utförsäkrats och hur hårt Sverige blivit. Läs gärna länkat material och bilda dig en uppfattning.

SR
"Arbetsgivare är negativa till att anställa tidigare sjukskrivna. Det visar tjänstemannaorganisationen TCO:s undersökning bland 1 800 arbetsgivare. Enligt Roger Mörtvik, samhällspolitisk chef på TCO, leder detta till att allt fler blir beroende av socialbidrag"
TCO


DN
"Får inte hjälp - trots kammarrättsbeslut
Melinda, 7, kan andas, kissa, le och gråta. Ingenting annat. Hon måste ha assistans dygnets alla timmar, ett behov som fastslagits i kammarrätt. Men Försäkringskassan motsätter sig beslutet och har nu överklagat till Regeringsrätten"


SVD
"Sjukförsäkringen är misslyckad ur flera perspektivReplik på "Oppositionens bluff", SvD Brännpunkt den 4 september 2010"
"Dessa har dock en annan bild än Farouk Medina av hur väl sjukförsäkringen fungerar idag. Ambitionen att stötta människor tillbaka till arbete och självförsörjning är god. Problemet är att dagens sjukförsäkring inte åstadkommer detta"


Resurs i SVT igår


Brev till statsministern:
"Nätverket Resurs (Respekt för Sjuka och Utsattas Rätt i Samhället) har dagligen kontakt med långvarigt sjuka som kämpar för att överleva då deras sjukersättning eller sjukpenning upphör då de blivit ”friskförkarade” eller ”omförsäkrade” efter alliansens omdaning av sjukförsäkringssystemet"PDF om protesterna


”Dubbelt utanförskap för de utförsäkrade”Dalademokratern
"Skyddsnätet har gått sönder"
"En tjej som studerar drabbas av cancer. En sjukdom som bryter ner kroppen inifrån, utan att det till en början märks, eller känns. Men den finns där, verkar i det tysta. "


"Livrädd för Alliansen"
"Jag har varit moderat men tänker nu för första gången rösta på rödgrönt. Blir livrädd att höra om Alliansens majoritet. Jag har nämligen råkat ut för en ovanlig kronisk smärtsjukdom och blivit tvingad till sjukskrivning på hel- och deltid i över 5 år. Inte har jag märkt av någon förstärkt rehabiliteringskedja! "


"Läkarna har fel enligt Försäkringskassans handläggare"
"Två läkare bedömer att Marie är oförmögen att arbeta, men Försäkringskassans handläggare anser ändå att hennes arbetsförmåga inte är nedsatt, utan att ha träffat henne. Marie känner sig maktlös:
– Jag har gjort allt de begärt. Jag sa till handläggaren: "Förstår du att du har förstört mitt liv". Då skrattade hon."
--------------------------------------------------
Rädda Sverige från att bli hårt och kallt. Hjälp till du med, börja vänd riktningen på Sverige så alla kan få livstrygghet, d.v.s. trygghet genom hela livet.

Rösta på Socialdemokraterna i valet 19 september.

Du som inte vill rösta bör kanske se dig omkring om du kanske känner någon som drabbats av Reinfeldts styre. Utförsäkrad, arbetslös med dålig ersättning och som får det svårt att få ekonomin att gå runt. Unga som står utanför och som regeringen Reinfeldt vill ytterligare försämra i studieledighetslagen, arbetsrätt så de inte behövs anställa dem. och äldre som fått en orättvis straffskatt.

Tänk om du som har arbete och är frisk helt plötsligt skulle skadas eller bli sjuk. Klarar du dig då på de regler som finns idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar