Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Nu RYTER vi ifrån!!

Nu gäller det: Fler jobb eller ökade klyftor? Ska vi fortsätta på skattesänkarvägen – eller ska vi i stället investera i jobb och bättre kvalitet i skolan och vården? För oss handlar valet om detta. Och vi är tydliga: Jobb och välfärd går före nya stora skattesänkningar.

Nu står välfärdslandet Sverige på spel. Sysselsättningen har sjunkit motsvarande 100 000 jobb. Nu stiger socialbidragen i mer än 8 av 10 kommuner i Sverige.

Den borgerliga regeringen har prioriterat en enda fråga under sina fyra år vid makten: Sänkt skatt för dem som har det bäst. Den rikaste procenten i Sverige har fått lika mycket som en fjärdedel av hela svenska folket tillsammans. Tjugofem gånger så mycket till dem som har det bäst. Det är motsatsen till socialdemokratisk fördelningspolitik.

Nu slängs svårt sjuka människor, cancersjuka, reumatiker och neurologiskt sjuka ut ur sjukförsäkringen. De får betala för skattesänkningarna. Resultatet är ökade klyftor och ökad otrygghet. Steg för steg fjärmar sig Sverige från det välfärdsland vi strävat efter att bygga.

Frihet, jämlikhet och solidaritet. Arbete åt alla. Rätt till arbete och plikt att arbeta. Dessa värden byggde Sverige. Samverkan mellan fackföreningsrörelsen och politiken, starka parter på arbetsmarknaden och en aktiv politik för jobb och jämlikhet. Gränsöverskridande samarbete för att främja bra arbetsvillkor, tillväxt och utveckling. Det är den svenska modellen.

Alla vi som värnar den svenska modellen måste nu säga ifrån. En röst på de borgerliga är ett klartecken till fortsatt ökade klyftor, fortsatt urholkad välfärd och fortsatta skattesänkningar till de allra rikaste. Med ett sådant klartecken är det fritt fram för en borgerlig regering att gå vidare med nedrustningen av välfärdslandet Sverige.

Se på sjukvården. Nu har den borgerliga regeringen tagit bort de lagar som förbjuder utförsäljning av våra universitetssjukhus. Nu har borgarna gjort det möjligt att ta extra betalt för den bästa vården. Och nu är det tillåtet för dem som har råd att köpa sig förbi kön. Den inslagna vägen leder till vård efter plånbok – inte efter behov.

Se på pensionärerna. Nu straffbeskattas pensionärer. Under årtionden har de betalat för sin pension efter principen att pension är uppskjuten lön. I efterhand har högeralliansen avskaffat den principen. Så bygger man inte tillit. Svenska folket måste kunna lita på det offentliga. Pension är uppskjuten lön. Det gällde när dagens pensionärer betalade in – och det ska självklart gälla när pensionen betalas ut.

Se på barnen. Lärartätheten i skolan har sjunkit och barngrupperna i förskolan växer. Barnfattigdomen har ökat med 30 procent under mandatperioden. Nu lever nästan vart tredje barn till en ensamstående förälder i relativ fattigdom. Det är ett sorgligt rekord. Den borgerliga regeringen har sänkt skatten för de allra rikaste – samtidigt som barnfattigdomen vuxit. Det var fel prioritering.

Det är tydligt att socialdemokratin i detta val har den ekonomiska, den politiska och den mediala makten emot sig. Kampanjen mot vår partiordförande är ett stöd för den borgerliga alliansen och deras fortsatta nedrustning av välfärden i Sverige. Vi socialdemokrater har mött sådana kampanjer förr och genom gemensam kamp och sammanhållning slagit tillbaka dem.

Nu gör vi det igen: Jobb och välfärd går före stora skattesänkningar. Den 19 september står vi upp för det som byggt Sverige starkt: Frihet, jämlikhet och solidaritet.

Ingvar Carlsson, Jan Eliasson, Laila Freivalds, Anita Gradin, Bengt Göransson, Lena Hjelm-Wallén, Sven Hulterström, Göran Johnsson, Bertil Jonsson,
Anna-Greta Leijon, Maj-Lis Lööw, Jan Nygren, Thage G Peterson, Göran Persson, Bosse Ringholm, Inger Segelström, Lars Stjernkvist, Ingela Thalén,
Bo Toresson, Karl-Petter Thorwaldsson, Ylva Thörn, Marita Ulvskog, Erik Åsbrink

DN

Gör som vi:
Rösta på Socialdemokraterna 19 september och gör Sverige till ett bättre land för ALLA. Inte bara rika och friska med arbeten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar