Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Regeringen gör ett nollsummespel

Regeringen har slagits hårt för RUT som nästan den enda lösningen som de har för att få fler jobb i Sverige. Efter uppdrag granskning om "Euro-orphans" där barn blir lämnade i hemlandet för att föräldrarna städar de rikas hem, har till och med Maud en liten knapp "I love RUT". Så mycket för människors värde och framför allt barnens.

Är du inte rik så gå hemifrån lämna allt och gå ut med Mauds hund.

Regeringen säger också att RUT genererat massor med jobb, men eftersom regeringen nu vill göra det enklare att sparka 9 000 jobb inom sjöfarten så verkar regeringen prioritera pig jobb hos de rika än arbete utan dessa RUT subventioner.

Varför vill Alliansen som är emot att staten blandar sig i, skapa en låglönesektor istället för att hjälpa till att utveckla industri och andra jobb som redan finns. Är det för att de själva anlitade svart arbetskraft som nu "gör dom vita" med inga kollektivavtal från Sverige vilket leder till osund konkurrens mellan Svenska städbolag med kollektivavtal och utländska som drar nytta av RUT avdraget.

Stå upp för våra jobb. Ta strid för våra vänner i sjöfarten som regeringen vill göra rättslösa, precis som med ungdomen. Lågavlönad och rättslös.

Bifogar text från Alliansfritt Sverige:
Tusentals svenska sjömäns anställning är hotad på grund av förslag från regeringen. TV4:
”Runt 9 000 svenska sjömän riskerar mer eller mindre sina jobb. Enligt ett utkast till en kommande statlig utredning som TT tagit del av ska det bli fritt fram för rederierna att säga upp personal för att sänka kostnaderna.

För att ett internationellt register ska innebära en omgående sänkning av bemanningskostnaderna behöver reglerna i las ändras så att ett rederi har möjlighet att säga upp svenska sjömän till förmån för arbetskraft från lågkostnadsländer’, heter det i utkastet som bland annat facken fått se.

Enligt utredningsförslaget ska även facken få mindre att säga till om. Kollektivavtalet ska bara få reglera förhållanden för personer som har sin hemvist i Sverige.

Men med hjälp av rätt subventioner kan de säkert få jobb i städbranschen! SVT artikel


Gör Sverige till ett land i frihet utan oket som läggs på oss arbetare.
Hjälp till att göra Sverige varmare.

Rösta på Socialdemokraterna för förändring till det bättre för alla.

Ja, även du som ligger på soffan. Där av "taggen" v75 ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar