Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Solid och Arisk är borgarnas melodi

Mona och fredrik brukar drabba samman kring bidrag till partier. Eller det är fredrik som försöker avleda uppmärksamhet kring näringslivets miljonbidrag till moderaterna. De anklagar Socialdemokraterna för att inte redovisa hur mycket LO och de olika fackförbunden "hjälper till" i att sprida information.

Har bloggat om detta, men reinfeldt eller muf verkar inte läsa denna blogg ;-)

Till en början fanns inte LO, utan fackföreningarna hade Socialdemokraterna som central organisation. Detta var kanske inte effektivt, vad vet jag. Så man bildade LO. Men bandet till Socialdemokraterna är och bör vara starkt.

Socialdemokraterna bildades av fackföreningar och andra politiskt intresserade grupper i samhället. För att kunna påverka "vanligt" folks vardag.
Fackföreningar kan inte skapa nya lagar utan det gör riksdagen. Därför behöver S majoritet av riksdagen för att ge oss lagar och riktlinjer till myndigheter.
Majoritet kan man också få genom samarbete med andra partier.

Tyvärr tror medborgare att arbetsgivare givit dom fem veckors semester eller föräldrarledigt och att riksdagen om inte socialdemokraterna funnits givit oss de socialaförsäkringssystem som finns idag.

Det är även tråkigt att se när medlemmar i fackföreningsrörelsen IF Metall börjar rösta på Alliansen för dom tror att de har så hög inkomst så de tillhör inte vanliga arbetare.

Vi måste nog klara ut en del. Varför skapade bl.a. fackföreningarna socialdemokraterna? För att man insåg att strejker kan leda till bättre villkor, men inte ett förändrat samhälle. Fackföreningar kan inte stifta lagar. Så frågor som då uppstår är, vet inte dagens medlemmar detta och hur kan vi förklara detta?

Kan vi inte grunderna i vårat medlemskap som: jämlikhet, Solidaritet, frihet. Så är vi rätt körda. Vad har hänt eftersom en arbetare idag inte har samma värderingar. Hur kommer en arbetare välja vid valdagen om ett alternativ innebär skattehöjning, och det andra alternativet ger mer i plånboken för stunden. Medlemmarna och svenska folket måste inse att en röst på alliansen ger kanske "snabba" pengar, men för dessa pengar måste man köpa försäkringar privat för att bygga upp det sociala och samhällets skyddsnät. Se gärna "skattefria Andersson" NSD recension

Eller som Ingemar El Göransson sa till oss i em. Solidarisk har helt plötsligt blivit en särstavelse. Solid och arisk. för det är ju så att Alliansens politik går mer ut på att den som har pengar och inte är sjuk eller på något annat sätt ligger samhället till last ska få det bättre. Sedan kan man undra om de sjuka, arbetslösa eller pensionärer orsakat sin oangelägenhet eller om det är tidsandan som gör det. Och nu med flörten mot sd så verkar allt stämma med rubriken i detta inlägg.

Kontenta:
Hur kan man då med sina sinnes fulla bruk vara förtroendevald i facket och rösta på borgarna? SKÄRP ER!!

Hjälp oss bygga upp välfärdsstaten igen. Rösta på Socialdemokraterna 2010.
p.s. gå med i facket också och börja engagera dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar