Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Varför inte ge bort cyklar för 6 000kr, alliansen?


Nä, har inte slutat att förvånas av de vanstyre som genomsyras av allianspartiernas företrädare. Undrar varför eller hur majoriteten av svenska folket kunde luras vid valet 2010.

Liten tanke från Alliansfritt Sverige:
SL:s styrelse med moderata trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (ovan) i spetsen är igång igen. Alliansen i Stockholm har http://www.stockholmsfria.nu/artikel/8212 på gång höjt kostnaden för SL-kortet, till den grad att man undrar vart pengarna går till.

En stor del har gått till Wennerholms personliga prestigeprojekt "NK-expressen", en spårvagn som går genom biltrafiken från NK till Djurgården, och tillbaka. Projektet hetsades igenom till den milda grad att man fick riva upp nyligen lagt spår för att reparera, till enorma ökade kostnader. Detta samtidigt som finansieringen fallit igenom, då ingen vill investera i kaosprojektet. I dagsläget har man dragit 250 meter räls till en kostnad av en kvarts miljard.

Nu visar det sig att man även slängt ett antal miljoner i sjön på att experimentera med cyklar på bussar. Moderaterna har tidigare låtit Trafikkontoret betala för kampanjen "Tack för att du cyklar!", för att verka lite mer cykelvänlig samtidigt som man enligt branschorganisationer inte bryr sig ett skit om cykling, och samtidigt som man lägger 30 miljarder på en motorväg som enligt forskningen kommer vara igenproppad om bara några år.

Denna greenwashing har nu blivit absurd. I utvärderingen av cykelprojektet kommer det fram att kostnaden för spektaklet har landat på 6000 kronor per fraktad cykel. Det hade alltså varit lika dyrt för moderaterna, och Stockholms skattebetalare, att låta folk slänga sina cyklar när de kliver på bussen, för att sedan ge dem en check på en ny 6000-kronorscykel när de kliver av.

Fast det, det vore ju idiotiskt.
Alliansfritt Sverige
---------------------------------------------------------
Är någon förvånad?
Gör inte om misstagen att rösta 2014 på de borgerliga allianspartierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar