Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Självmordsregeringen lyssnade inte!!

Facit efter ett år, 50% ökning av självmord genom överdosering av receptfria läkemedel. Som nu kan köpas i ett närköp nära dig.

Jag säger inte att självmord genom värktabletter helt kunnat undvikas, men exponeringen av dem och tillgängligheten har ökat. Precis som läkemedelsföretagen ville och konsekvensen med detta är att troligen en kväll lite på fyllan ledsen att någon gjort slut kan man enkelt gå till närmaste affär och köpa två pack panodil, resten fattar ni.

Var inte detta en av farhågorna med att släppa allt fritt och låta individen "fritt få välja". Borgarnas syn på frihet har ett pris. Människor som mår dåligt och får inte hjälp eftersom skattepengar inte finns kvar till att stärka upp vård och psykiatrin, tack vare alla RUT och inkomstskattesänkningar. Man dränerar våra skyddsnät för att de rika och de som har jobb ska få lite extra.

Vart tog ansvaret för kommande generationer vägen? Borgarna verkar tänka som ett företag, kvartals vis. D.v.s. bra siffror nu för stunden, inget ansvar för framtiden.

Så nu efter ett år med avreglering ser vi en 50% ökning av självmord hos unga med värktabletter. och nu snart får tonåringar även dricka alkohol enligt nya lagen 1/1-11. Samtidigt som skatteinkomsterna minskar och vinster från statliga bolag för dessa säljer de ut (V&S).

Kontentan av borgarna är:
Alkoholiserade värktablettsmissbrukande ungdomar som har svårt att få ett fast jobb och slås ner av polisen (deras anslag ökar). Börjar likna USA allt mer. Snart kommer de första "isolerade samhällena" med stängsel och vakter för att skydda invånarna mot verkligheten.

Svensson VAKNA, se vad de gör med Moder Svea. Borgarna dränerar henne och kastar henne åt vargarna. Vakna, innan det är för sent.

SvD - Danmark har redan insett felet
Aftonbladet 1
Aftonbladet 2
SvD 1
SvD 2

4 kommentarer:

 1. "Facit efter ett år, 50% ökning av självmord genom överdosering av receptfria läkemedel."

  Är du läskunnig? Om du är det tycker jag du skall läsa artiklarna igen...

  SvaraRadera
 2. Leine, nu måste jag faktiskt klaga lite på dig! När vi socialdemokrater hade makten gjorde vi inte heller något för att förbättra situationen för självmordskandidater, därför tycker jag inte du ska kasta sten i glashus.

  SvaraRadera
 3. Tomas: "Enligt Svenska Dagbladets granskning har antalet överdoser med paracetamoltabletter >>i år<< ökat med 50 procent jämfört med 2008 på Södersjukhuset i Stockholm." alltså det jag skrev var sant. vilket år som jämförelsen hänvisar till får man läsa i artiklarna.

  Anton: Självmord kommer alltid att finnas, men förstår inte att du försvarar alliansens lättvindighet med mediciner som ökar självmorden hos unga (ibland 13år) med historisk återblick. Men kolla gärna fakta innan, Anton. http://www.scb.se/statistik/_publikationer/LE0001_2009K04_TI_00_A05TI0904.pdf

  SvaraRadera
 4. Leine: Jag försvarar inte deras politik, men vi gjorde inte heller något för att förbättra situationen när vi satt i makten. Vi anpassade inte lagstiftningen till att förbjuda medverkan till självmord. Genom lagstiftning är det lagligt att tillhandahålla människor med olika metoder för att begå självmord. Uppdrag granskning hade ett program om detta för några år sedan. (http://svt.se/2.96667/1.1240260/sa_fick_bijan_23_hjalp_att_do?lid=puff_1340364&lpos=extra_0)

  Under hösten gick Maria Larsson på nytt ut med ett krav på att införa en nollvision mot självmord. Nu är det KD av alla partier som driver frågan. http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/ministern-vill-se-en-nollvision

  Antal självmord per 100 000 invånare i Sverige minskar faktiskt totalt nu, enligt forskning från NASP och KFA. http://ki.se/content/1/c6/08/20/22/sjalvmord%20i%20sthlm%20lan%20och%20sv%20KFA%20091222.pdf

  Jag tycker inte att alliansens politik är bra, men jag tycker inte heller att vi har någon politik inom området så att vi ska skryta. Vi har mycket att göra innan vi har en politik, som är värdig ett välfärdsland, såsom Sverige. Jag vill också poängtera att detta är en väldigt viktig fråga för mig, så jag tycker att partiet behöver förbättra sig ordentligt.

  SvaraRadera