Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

alliansens tankesätt smittar


Nu kommer rapporter att ungdomar förväntas jobba gratis. Hur kunde det ske? Vad får en arbetsgivare att tänka tanken att få arbete utfört utan att betala för det?

Kan det vara så att den borgerliga alliansen har förändrat företagarnas syn på arbetskraft och då speciellt unga genom att ständigt försämra för arbetarna och "subventionera" ungdomarna. D.v.s. budskapet från den borgerliga alliansen är "ungdomar är mindre värda" eller?

Tycker att synsättet som borgarna har och nu företagarna anammar är sorgligt. Det började med att borgarna försatte arbetslösa och sjuka i en svår situation genom låg ersättning och svårare att få det. För ungdomarna sänkte borgarna arbetsgivaravgiften. Sedan tvingar man arbetslösa till Fas 3 som är ett annat ord för slavarbete. Vilket i sin tur gör att företagarna kan välja och vraka eftersom facket har borgarna också vingklippt genom sina avgifter.

Ungdomar är rädda att gå med i facket för att då inte få jobbet, och arbetsgivarna kan göra vad som helst eftersom ungdomarna blir av med jobbet om de "gnäller".

Detta mina vänner är arbetslinjen, den linje som läraren i spelet bakom Socialdemokraterna, sa att hon förordade istället för Solidaritet och välfärd för alla, även de som har fått otur i livet. Det kan hända dig med.

Ungdomar låt er inte luras, ni måste ta till er "löftet" att inte bjuda under varandra i lön för att få jobbet. Detta är löftet. Håller vi löftet står vi starka.

Gå med i facket idag och för att påverka mer av din vardag, gå med i Socialdemokraterna och börja slås mot orättvisorna. Tillsammans är vi starka.

Svt
LO
Bojkotta Mc Donalds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar