Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Dra allt i lååångbänk

Att göra fel är var människas rätt. dock så skiljer det på de som kan lära av sina misstag och de som hela tiden gör om dom. Sedan har vi den borgerliga alliansen som verkar vara ett kollektivt svar på dum dummare.

Kommer ni ihåg tågkaosen. vintern 2009-2010 och 2010-2011, de lovade och lovade. Utredde och granskade. Tv och all annan media skrek, och alliansen lovade. Vad har hänt?

Lite från Alliansfritt Sverige:
Infrastrukturministern vill utreda saker som redan utretts

KORTTIDSMINNE. Först sänker Catharina Elmsäter-Svärd anslagen till tågtrafiken. Sen blir det tågkaos. Sen tycker hon att läget är okej. Nu vill Catharina Elmsäter-Svärd utreda lösningar som andra utredningar redan kommit med. Någon som är förvirrad?

SMB:

För två dagar sedan skrev fem chefer och ansvariga för myndigheter med verksamhet lokaliserad utanför Storstockholm en debattartikel i DN om att vinterns tågkaos inte är samhällsekonomisk rimlig. Idag kom svaret från infrastrukturministern.

Catharina Elmsäter-Svärd skriver att hon känner igen sig i direktörernas beskrivning av tågkaoset och att hon delar deras oro. Men hon lägger sedan till att regeringen nyligen givit Trafikanalys i uppdrag att undersöka hur man kommer till rätta med problemet.

Att Trafikverket nyligen gjort just en stor utredning om tågtrafiken nämner Catharina Elmsäter-Svärd inte i sin debattartikel. Detta kanske beror på att den indirekt kritiserar henne. Den pekar tydligt på att alliansens budget för tågtrafiken (den som Svärd beskriver som "rekordstor") inte håller och att mer resurser måste skjutas till.

Att resurserna inte räcker till är kanske inte så konstigt. Tidigare har nämligen alliansen sänkt anslagen till tågtrafiken. De har också en finansminister som tycker att det är "fyra-fem gånger viktigare att investera i vägar än i järnvägar".

Ja, vi är också förvirrade. Vi kan inte förstå resonemanget.
----------------------------
Så vissa lär av sina misstag, vissa fortsätter göra om dom. Hur kunde borgarna överleva evolutionen är ofattbart ;-)

Aftonbladet
GP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar