Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Utbildad är inte garant för bra beslut

När Håkan Juholt blev nominerad som kandidat till partiledare inom Socialdemokraterna så började borgarna och deras tankesmedjor att kritisera utbildningsnivån.

Men som vi sett sedan 2006 så kan man som högutbildad trasa sönder ett samhälle och vara arrogant mot invånare i ett land. Vad sunt bondförnuft säger om ekonomi och arbetsmarknadspolitiska åtgärder som fungerar så gäller inte det när borgarna regerar. För borgare har utbildning dom.

Har själv fått förmånen att utbilda och ta hand om utbildningsförfrågningar från medlemmar. Vad jag lärde mig snabbt var detta:
Vi kan ha den bästa läraren, men du lär dig inget om du själv inte vill. Klara prov och få en fin examen är då heller inte en garant för att du förstått vad du lärt dig, utan mer en mätare på att du förstått vad andra försökt lära dig.

Krångligt, men nu till slut klämmen ;-)

Kontenta:
Utbildning för att leda ett stort parti eller ett land har enligt mig ingen betydelse. Jag tror att Håkan Juholt med Carin Jämtin är fullt kapabla att leda Socialdemokraterna. När vi får leda Sverige 2014 (eller förr nyval.nu) så vet jag att Håkan kommer att göra detta bra. Trots sin utbildning.

Sverige har styrts lång tid 1936-76 inklusive lite samregerade och klarat det bra. "Sverige hade inte förstörd industri" säger vissa, men det hade inte heller USA de har nu en massa fattiga, stora klyftor och sjukvård för privilegierade som Obama ville ändra på. Olika mål och medel mellan kapitalism och socialism ;-)

Andra bloggare SVT


Media: SvD, SvD2, Ab, Ab2, SvD, Ex, Ex2, Resumé, SVT, Barometern.

Bloggat: Magnihasa på ämnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar