Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Paraplypolitik.nu

Håkan Juholt och Tommy Waidelich har skrivit lite om den politik som Socialdemokraterna kommer att sikta mot. Straffavgiften för a-kassorna poängteras inte fullt ut, dock vill Håkan Juholt och Tommy Waidelich sänka akasseavgiften.

Här borde det stå att straffavgiften som de borgerliga införde ska plockas bort. Och att akassorna ska återigen bli solidariska.

Jobben sägs gå först i detta.
Men vilka jobb? De jobb som gör oss sjuka, eller vill Socialdemokraterna med Håkan Juholt och Tommy Waidelich i spetsen hjälpa till att skapa incitament för arbetsgivarna och arbetstagarna att skapa Hållbara arbeten som bl.a. IF Metall har påtalat och driver?

Vidare sägs detta:
"Sverige behöver investeringar i ökad produktivitet och global konkurrenskraft. Så skapar vi ett samhälle där våra barn kan leva ett rikare och tryggare liv än tidigare generationer haft möjlighet till."
Hoppas att vi är medvetna om Industriavtalet som arbetsmarknadensparter gjorde upp om 1997 som gjort detta med högre produktivitet och konkurrenskraft. Men även givit oss arbetare högre reallöneökningar. Dock så har teknikföretagen gått ur detta avtal.

Ser med spänning på hur Håkan Juholts Paraplypolitik ska utformas, och detta är ett steg i rätt riktning. Dock finns det frågor som behöver besvaras, men det vet jag att Socialdemokraterna med Håkan Juholt gör.

Media: SvD, Ab, DI, SVT, SR.
Bloggat: Högberg, Peter Andersson och Thoms Böhlmark och Björn Andersson och Stefan Wikén och Tokmoderaten på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,, , , ,


3 kommentarer:

  1. Tror du har missuppfattat detta med a-kassaavgiften. Men fakta har ju aldrig varit rödingarnas starka sida.

    SvaraRadera
  2. Ja, vad ska man säga 2006: 89kr inkl avdragsgillt - 2007: 93+246 (246 går till staten inte akassan) Inte avdragsgillt. Dock så får vår motpart arbetsgivarna dra av för sin medlemsavgift i sin förening. Arbetarlinjens parti, inte arbetarnas parti.

    SvaraRadera