Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Lena Melin, ryker dina favosar?

Ser att Lena Melin i dag på Aftonbladet skriver om att Håkan Juholt kan få det svårt. Tror inte att han gick in i uppgiften som partiledare för Socialdemokratern med en klacksparks liknande mentalitet.

Klart att Håkan Juholt får det problematiskt nu när väljarna svikit en Social Demokratisk väg och blivit mer egoistiska genom jobbskatteavdragen.

Lena Melin tar upp den utrensning som Håkan Juholt gör. Samma utrensning Mona Sahlin gjorde, men snabbare. Detta oroar Lena Melin.
"Ingen ur det gamla gänget kommer att vara med i ett enda nyhetsprogram på tv.
Men det som talar emot att ­optiken ger höjda opinions­siffror är att Socialdemokraterna än så länge är samma parti. Med samma partiprogram och ungefär samma ­politik som förra veckan."
Helt rätt Lena Melin, det ÄR samma politik eftersom kongressen tog inga nya beslut om inriktning på politik eftersom det var en extrakongress för att utse partiledare Håkan Juholt och partisekreterare Carin Jämtin.

Dock har Håkan Juholt fört fram i DN Debatt med Tommy Waidelich en politisk inriktning kring det ekonomiska. Även så har Håkan Juholt pratat och blivit citerad av flera media hur Socialdemokraterna ska ändra Sverige till det bättre. "Social Demokrati".

Förstår dock om Lena Melin är lite anti när det hon skrev om inte blir av.
"Huvudkandidaterna till posten är fortfarande den ekonomiske talesmannen Thomas Östros och vice ordföranden i utrikesutskottet, Mikael Damberg. Av dem anses Östros ha störst chanser."

Eller denna
"Det kan leda till att Socialdemokraterna för första gången i sin moderna historia inte väljer sin partiledare enhälligt"

Allt blir inte som man gissar, även om Lena Melin gör en kvalificerad gissning.
Men släpp detta nu och börja skriva positivt om förändringen. Jag ser farhågor också precis som jag gjorde (med rätta) när Håkan Juholt med andra blev bort trollade förut. Jag märkte av stämningen och fick höra kritiken, men det är ledaren som skapar sitt lag och här har jag förtroende för Håkan Juholt.

SvD
Mer spekulationer Expressen

2 kommentarer:

 1. Fast det Melin mest undrade över var följande:

  "Även petningen av Maryam Yazdanfar som gruppledare i civilutskottet kritiseras våldsamt. Yazdanfar är föräldraledig och i arbetslivet skulle det vara olagligt att beröva henne jobbet. Men i politiken går det.

  Hon är dessutom 80-talist och har utomnordisk bakgrund. Trots att det är en viktig väljargrupp för Socialdemokraterna är representationen i riksdagsgruppen löjligt låg.

  Juholt går ut stenhårt. Det kan stå honom dyrt."

  Vad tror du om det?

  SvaraRadera
 2. Sant, och precis som jag menar med "Jag ser farhågor också precis som jag gjorde (med rätta) när Håkan Juholt med andra blev bort trollade förut.". Kanske lite för mycket "underton", kanske tryckt lite mer på det.

  SvaraRadera