Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Är det skillnad på slaveri?

Många upprörs över tilltaget som några studenter gjorde på Lunds Universitet, där de klädde ut sig till slavar och slavhandlare. Förstår också att många vill skriva av sig och ta ställning mot tilltaget.

Dock ska vi inte glömma vår historia, och att Sverige också idkade slavhandel. Visst var det olämligt att skoja om vår mörka historia, även om vi till mans brukar använda "slav" slentrianmässigt över det mesta. data-slav, tv-slav m.m.

Dock finns det slaveri i vårat land som INTE verkar uppröra våra politiker som sitter i regeringen idag. Ett slaveri som initierats av vår kära regering. De som måste jobba fullt ut som "vanlig arbetare" utan lön. Det man får är statligt bidrag som knappt täcker levnadskostnader.

Eller som en "praktikant" säger:
"på grund av alliansens politik och lagstiftning som jag tvingas att arbeta i tre månader för en privat aktör (Volvo PV) gratis. Anledningen till detta tros vara att man skall få ned arbetslöshetssiffrorna"
Praktikantens utsago

Vidare fortsätter denna praktikant att hänvisa till felaktiga uppgifter om att Volvo skulle betala lön till dom:
" Jag vet inte var du har hört att vi får 2950kr/månad av Volvo för jag har inte sett skymten av dessa pengar. Volvo är inte beredda att gå in med en krona till oss praktikanter och ändå producerar jag och de andra praktikanterna jag har talat med minst lika mycket som dem som är tillsvidareanställda."

Det var och är fortfarande avskyvärt med slavhandel, och att skämta om detta är naturligtvis ett FAIL. Men är det skillnad nu när staten ger "sina" slavar till arbetsgivarna att arbeta skift och utan OB-tillägg och till 0kr i lön (från företaget). Varför sabbar regeringen arbetsmarknaden genom att dumpa lönerna för att sänka allas löner. I tro om att det leder till fler jobb? Vilken arbetsgivare anställer 10st när maskinen kan producera full vid 5st anställda? Den VDn lär inte få aktieägarnas förtroende.

Eller som Alliansfritt Sverige skriver:
"FAS tre är det bästa sedan skivat bröd. Det är precis vad alla andra också känner när de tänker på FAS 3. Nej, det är inte sant. Folk tycker att FAS 3 är: modernt slaveri, ett utnyttjande av arbetslösa, ett sätt för företag att utan insyn profitera och till och med ministern ser problem."

SydÖstran om Volvos utnyttjande
Aftonbladet om det nya slaveriet
De tystas röst
EXPO om Lund Universitets tilltag
Petter också arg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar