Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Barnfattigdom i REALTID, tack

Tycker att det är beklämmande när statistik kring barnfattigdom är minst två år gammal. och att alliansen skriker sig hesa med att peka på att barnfattigdomen är inte så farlig, och den var mycket större under s-ledd regering. Eller var det Mats Edman Dagens Samhälle..... jaja samma sak kanske.

Kan då peka på ett antal saker som gör att rapporten från Rädda Barnen årsrapport 2010, är inaktuell och irrelevant. Eftersom den visar bara från 1991-2008. Dock så hintar Elisabeth Dahlin att det blivit 10 000 fler (2008) än förra rapporten. 2008!!!!

2008 året då allt (från regeringen inget) hände. Finansvalparna och den avreglerade finansmarknaden fixade krascherna, till största delen orsakad i USA, sedan resten av världen, och slår undan fötterna för arbetsmarknaden. Vi ska komma ihåg att fick du sparken hösten 2008 då massuppsägningarna gjordes, då Stefan Löfven försökte få regeringen att agera, men alliansen gjorde ingenting och IF Metall tvingades göra upp om 80/20 avtalet som räddade många jobb. Så blev du utförsäkrad från A-kassan 2009. Aktivitetsstöd och FAS 3 väntar.

2009 började utförsäkringarna från A-kassan. Den otrygghet och den fasa som många fick och får genom lida vill jag inte önska ens reinfeldt (jag är inte så grym). Det var så horribelt uträknat av reinfeldt att när borgarna chockhöjde A-kassorna med straffavgifter med max 300 så gick arbetare ur facken vilket borgarna ville, men också A-kassorna. D.v.s. ingen a-kassa alls när de blev arbetslösa.

Dessa historiska händelser gör att Rädda Barnens rapport som går fram till 2008 inte är relevant. Här måste jag låta som näringslivet. Det ska vara i "REALTID". Speciellt när det gäller barn och i synnerhet barnfattigdom.

Läser i Dagens Samhälle om en Mats Edman som skriver så här, angående Håkan Juholts kamp mot barnfattigdmon och Rädda Barnens rapport:
"Rädda Barnens egen rapport visar dock att barnfattigdomen är som störst i gamla socialdemokratiska kommunfästen som Malmö, Göteborg och Södertälje."
Ja du Mats Edman, kanske därför att det är industritunga kommuner som inte fick hjälp av regeringen, som du lovordar med citatet:
"Men alla grupper har fått mer pengar på 2000-talet. "
Även de arbetslösa, sjuka, utförsäkrade?

Samtidigt förminskar Mats Edman rapporten om barnfattigdom med att hinta att Rädda Barnen gör detta för egen skull:
"Stjärnkonsulten som coachat Rädda Barnens ledning i många år är moderaten Carl-Fredrik Sammeli, huvudägare till Prime PR, och ansvarig för kontot. Sammeli är expert på marknads-pr och vet allt om värdet av att paketera budskap i larmande rapporter till medierna, vilket i nästa led ger tyngre påverkan och ökade intäkter."
Så var den rapporten begravd som otillförlitlig?

Eller som Rädda Barnen skriver på Twitter efter Mats Edmans artikel:
"Mats Edman, chefredaktör på Dagens Samhälle, har köpt en ny cykel. Synd bara att han bygger trampandet på sakfel."
Det kallar jag ett fint skrivet slag i magen ;-)

Moderaterna ondgör sig över barnfattigdom, men Alliansfritt Sverige ser igenom lögnen.
En folkpartist försöker rädda sig genom en artikel
"Tack vare alliansens politik under senaste mandatperioden har skattetrycket för löntagaren sänkts" Arbetslösa,sjuka och utförsäkrade måste jubla (ironi varning).
Ja ni folkpartister, tänk om busskort kunde fixa mat, kläder, rolig semester för barnen så har ni lösningen.
"Det allra viktigaste, på lång sikt, måste vara att ha ett jobb och att få behålla en större del av sin inkomst! "
Till och med jag tror inte på 0% arbetslöshet, så vad gör vi med de som inte får jobb, där det INTE finns jobb. Eftersom alliansen öppnade upp för fri arbetskraftsinvandring utan kontroll så betyder det att vi får det svårt med arbetslösheten.

Från 2008:
"den relativa fattigdomen, mätt i förhållande till genomsnittsinkomsten har ökat."

Jag säger bara: #Nystart för #Socialdemokraterna med #Juholt och #Jämtin. Varför #Skriver jag med #? ;-)#

Media: SvD, DN, DN2,
Bloggat: Högberg, Peter Andersson och Roger Jönsson på ämnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar