Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vår historia och vad vi kämpat för får inte glömmas

1 maj är något som får historiska vingslag luft under vingarna. Det tråkiga är att arbetaren som idag får njuta av de frukter som arbetarrörelsen kämpat för, inte längre verkar bry sig.

Haymarket massakern och Ådalen är några av de stora sammanstötningar som vi måste komma ihåg. Vi får inget gratis. Rätten till 8timmars arbetsdag, semester, föräldraledigt, dagis och rösträtt m.fl. är det som arbetarrörelsen kämpat för att få.

Är vi nöjda? Är du nöjd? Vilken "verktygslåda" ska vi ha? En röd arbetarlåda med inslag på social demokrati, eller en arbetarlinjens låda som belönar de som har arbete och straffar de som hamnar utanför?

Varför inte demonstrera mot nedskärningarna i det som arbetarrörelsen varit med att bygga upp. Varför inte demonstrera mot obalansen i arbetsmarknaden där arbetsgivaren får större mandat.
Varför inte demonstrera för "hållbara arbeten", där vi ska kunna jobba utan att slita ut oss.

Vi får inget gratis, och vi får inte tro att en regering som kör hårt på "arbetslinjen" är lika med ARBETARNAS PARTI.

Vi måste engagera oss. Vill du inte engagera dig "riktigt" hårt. kan du gå med i Socialdemokraterna som "stödmedlem" (ju fler vi är.....) sedan går du en dag, EN DAG på året i ett första majtåg nära dig.

Gör dina egna plakat om du nu vill det. Ge arbetarrörelsen en boost genom att visa att du bryr dig om din och andras tillvaro.


Media: Ab, Ab2, Ab3, Ab4, Exp, Exp2, Exp3, DN, DN2, DN3, DN4, SvD, SvD2, SvD3, GP, SVT, SVT2, SVT3, SVT4. SR, SR1, Östran/Nyheterna, AB1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3, 4, SvD1, 2, 3, Ex1, 2, 3,

Bloggat: Martin Moberg ger lite bilder från Ronneby. Lasse från Växjö, Micke från Emmaboda, Alf från Hudiksvall, Martina från Malmö, Helena från Stockholm, Catarina från Norrtälje, Jonas från Degerfors och Örebro, Samuel från Södertälje, Kaj Raving, Högberg

2 kommentarer:

 1. Personligen tycker jag sossarna och vänster har likt tjuvar stulit arbetarnas åsikter allt för länge. Vi är varken sossar eller vänster vi är individer som kan tänka själv. Något som sosseriet försökt lobotomera bort med det så kallade folkhemmet.
  Facken är ofta värsta sortens översittare vars enda syfta är att styra arbetarnas åsikter.
  Låter det galet? Men varför vågar LO inte vara politiskt obunden för då???
  Nej det tack gode gud för Alliansen med riktigt ansvar och sunt förnuft.

  SvaraRadera
 2. Kanske därför att Socialdemokraterna startades av bl.a. fackföreningsrörelsen för vi ville ha 8h arbetsdag, semester och RÖSTRÄTT m.m. eftersom att bränna däck och kasta gatsten stiftar inte lagarna som påverkar vår arbetssituation, välfärd eller ger social demokrati. Som vi ARBETARE vill ha.

  SvaraRadera