Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Kampen mot förtryckarregimer

Under IF Metalls kongress hälsades internationella gäster välkomna till kongressen. Men det saknades en person. Ordföranden för det vitryska metallfacket vågar inte lämna sina kamrater just nu, flera av dem har fängslats den senaste tiden.

I Vitryssland har ett stort antal avskedats för sitt fackliga engagemang. Företrädare för fack och oppositionspartier misshandlas och kastas i fängelse för påhittade brott. Diktatorn lukashenko begår dagligen brott mot de mänskliga rättigheterna. lukashenko styr landet med järnhand, och alla kritiska drabbas av svårigheter.

Den är ofattbart för oss som bor i Sverige att de som strider för fackliga intressen arresteras, torteras eller rent av dödas för att de just kämpar för rättvisa, löner och allt vad facklig kamp innehåller. Vi kan hjälpa genom att skapa påtryckningar att agera.

IF Metall har vid flera tillfällen tagit upp situationen i Vitryssland med den svenska regeringen. Någon reaktion från regeringen har IF Metall INTE fått.

IF Metall vill att den borgerliga regeringen med fredrik reinfeldt i spetsen reagerar och AGERAR genom att snarast nya sanktioner vidtas mot lukashenko.

Under IF Metalls kongress antog ombuden ett uttalande: IF Metall


Media: Ex, DN, GoV, Ps, SvD, Af, GP, DN2

2 kommentarer:

  1. Det känns bra att IF Metall tar upp situationen i Vitryssland. Hade hoppats att upproret i Nordafrika skulle spridas till Vitryssland. Men det är kanske inte för sent än.

    SvaraRadera
  2. Hoppas att det kan gå lite fredligare till. Dock som sagt får det inte ta hur lång tid som helst.

    SvaraRadera