Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Så var är alla regeringskramare nu då?

Efter att ha gjort inlägg kring turer och länkat till debattartiklar från väl insatta, så kommer regeringens flathet i SAAB affären inte som en chock.

Nu så är det ställningskrig och tyvärr från den borgerliga regeringens sida är det mer en princip att göra tusentals arbetare arbetslösa och gå en otrygg framtid till mötes istället för att på ett aktivt sätt lösa SAABs problem.

Nu åker IF Metalls ordförande Stefan Löfven och avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä, till SAAB för att prata med fackliga och medlemmar.

Det verkar som om den borgerliga regeringen leker hellre sandlåda än axlar ansvar, eller som det står i pressmeddelande från IF Metall:
"En pressekreterare anklagar oss för att inte ha tillräcklig insyn i vad som händer, men faktum är att vi har täta kontakter med merparten av de inblandade aktörerna. Vi finns tillgängliga för samtal och informationsutbyte även med regeringen."
Den borgerliga regeringen, som kramar kollektivavtal och facken helt enkelt spelar spel för att lura arbetare att se dom som ett parti som för deras talan.

Tycker nästan synd om de som röstade på borgarna och jobbar på SAAB. Men å andra sida, de har bundit ris åt sin egna rygg.

IF Metall med Stefan Löfven i spetsen har under krisen uppmärksammat regeringen genom brev och intervjuer räckt ut handen och att det är dags att göra något. Och IF Metall vill hjälpa till. Svenskt Näringsliv har hyllat IF Metall för krisavtal och instegslöner. Alltså IF Metall har försökt hjälpa till, men den borgerliga regeringen är totalt passiva och verkar mer sitta på läktaren när stormen drar förbi.

Kanske därför som reinfeldt utlovat "tjänstemannaskattelättnader". För tjänstemän ska det satsas på, industri jobb och vanliga enkla knegare ska tryckas ner och borgarnas arbetslinje är just att har du inget jobb så ska du ha stryk.

Varför Svensson valde du ett fack och välfärdsfientligt regering?!?!?


NYVAL.nu

Med tanke på att reinfeldt "hoppas" så är det klart att mauds vindkraftsfabrik allt snabbare får plats i SAABs fabrik i Trollhättan. Snacka om "omställning" som reinfeldt är beredd att hjälpa till. Hoppas moderaterna redovisar stora summor från vindkraftsindustrin i partistöd.

Media: reinfeldt hoppas, Stefan anklagar, PressM, GT, Ekot, Ekot2, SvD, DI, DI2, DI om skattelättnader, DI GM tog pengarna, reinfeldt är säger att SAAB inte kan bygga bilar, maud inte alla pommes i happy mealenAutomotor, E24, SvD, GP, Exp, Exp2, AB, DN, GT, SvD, Ab 1, 2, 3, 4, 5, Expr 1,2, 3, HD, Sydöstran 1, 2, BLT 1, 2, GP 1, 2, 3, 4, DN 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 , SvD 1, 2,3, 4, 5, 6, 7, SVT 1, 2, SR 1, 2, 3, 4, 5, 6, Nyheterna 1, 2,3, SR, LO-tidningen, GT/Expr 1, 2, GP 1, 2, 3, SvD 1, 2, 3, Nyheterna 1, 2, 3, 4

Ann-Sofie Wågström om att SAAB har ansvar för SAAB, Alliansfritt Sverige om att enligt fp kan nio av tio unga förtidspensionärer arbeta, Svensson om tron på SAABs överlevnad

3 kommentarer:

  1. Jag antar att du vill se en nationalisering av SAAB ... i väntan på det kan du väl ta socialdemokraternas partikassa och investera i SAAB ...

    SvaraRadera
  2. Jag begriper inte vad du vill - förutom att skälla på regeringen. Tycker du att de ska betala lönerna ur statskassan?

    SvaraRadera
  3. Varför inte, regeringen tar ju från arbetarnas försäkringar och betalar RUT, ROT, och jobbskatteavdrag med flera miljarder per år

    SvaraRadera