Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Berit, en konsekvens av regeringens politik

Dessa dagar haglar stormvarningar och "extrema" väder förhållanden tätt. Tillfällighet eller en konsekvens av att vi människor inte tar hotet om vår påverkan på vårat jordklot på allvar?

I dagarna skickar den borgerliga allians regeringen Lena Ek (C) en fossillobyist till klimatmötet COP17. Hur rimmar det att skicka Lena Ek (C) en fossillobyist till klimatmötet är det alliansens politik som kommer leda till ytterligare ett "Epic FAIL" som Köpenhamns mötet blev?

Hoppas väljarna inser farhågorna med att vi har bara denna planet att tillgå och att vi redan efter uträkningar redan förbrukat det som vår jord kan producera. Enligt beräkningar så gjorde vi detta 27 september i år. D.v.s. att fram till 31/12 så förbrukar vi mer än jorden kan "nyproducera".

Vad är regeringens mål?
"I dagens riksdagsdebatt avslöjades det att Alliansregeringen inte kommer att öronmärka intäkter från försäljning av utsläppsrätter trots att EU:s utsläppshandelsdirektiv föreskriver detta. Istället kommer Anders Borg låta intäkterna gå rakt in i statskassan, i strid med EU:s regler."

"I flera år har Moderaterna hävdat att miljöfrågan är en ödefråga för framtiden. Men bland motionerna som lagts till partiets stämma som börjar idag handlar de motioner som berör miljön inte om att höja miljökraven, utan tvärt om - att sänka dem."
Alliansfritt Sverige

Hoppas att framtida generationer förlåter oss som inte reagerade starkare mot en handlingsförlamad och ointresserad borgerlig regering kring miljöfrågor.

Annat: Alliansfritt Sverige 1, 2, 3, 4

1 kommentar:

  1. Stormen Gudrun, en konsekvens av Socialdemokratisk politik!

    SvaraRadera