Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

De rika klarar sig alltid

Det skriver Stefan Löfven IF Metall och Lars-Anders Häggström Handels i Dagens Industri idag. Vi ser detta också genom LO-Tidningen som visar på att klyftorna ökar i Sverige trots den borgerliga regeringen med Fredrik reinfeldt i spetsen som håller "arbetarklassen" kring sin barm, eller inte.

Tyvärr är denna trend runt om i världen, men Sverige brukas räknas som det mest jämlika landet har alltså ojämlikheten ökat. Den tiondel som som tjänar mest har en större andel av inkomsterna idag än för 60år sedan.

Stefan Löfven IF Metall och Lars-Anders Häggström Handels skriver i Dagens Industri att vi är rikare än någonsin tidigare men vi har mindre gemensamma resurser att fördela till välfärden i förhållande till BNP.

De skriver också att den svenska modellen bygger på att reallöner och produktivitet hänger ihop.

Stefan Löfven IF Metall och Lars-Anders Häggström Handels menar "att vi behöver bygga en ny och mer anständig kapitalism där politikerna styr marknaden och inte tvärtom. Varken giriga direktörer eller finansmarknaden ändrar sig frivillig. De rika klarar sig alltid, det är löntagarna som behöver politiken, en politik som har kraft och vilja att förändra."

Tyvärr verkar det som om den borgerliga alliansen med Fredrik Reinfeldt hellre ser till de giriga direktörerna än till sjuka Agda, arbetslösa Kalle, pensionären Gösta eller unga Karin.


Media: NSD, BT, E24, Piteå, Svd, Svd2, Svd3, Di, Di2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar