Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Reinfeldt älskar utförsäkrade, eller inte

Det finns någon som sagt att för att få en bra samhällsstruktur ska den som planerar samhället också planera för att hamna längst ner i samhället.

Med detta borde alltså Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Annie Lööf och Göran Hägglund m.fl. ta beslut som de själva skulle kunna leva med om de blev drabbade och fick hamna i FAS3 och försörjningsstödsträsket. Tror ni att dom gör det?

Thomas Eneroth summerar problemet rätt bra.
"Personer tvingas till uppsägning när de är sjuka längre än 180 dagar. Trots att de pågår rehabilitering eller är mitt inne i en cellgiftsbehandling. Vi tycker inte att det är rimligt, säger Thomas Eneroth (S)."

Eller kanske ska vi tolka den medvetna förhalningen kring att ta bort 180dagars regeln som moderaternas nya strategi att förminska Riksdagen och därmed slippa argumentera och införa enligt Fredrik Reinfeldt och Anders Borg, ideologiska felsteg?

Och än värre, kan det finnas moderater som inte vågar säga ifrån när det gäller utförsäkrade och att de ångrar djupt, men pengar är alltid pengar och Riksdagsledamöter tjänar rätt ok, även om de beslutar mot sin egna tro (lex KD). Så om nu inte Regering står på de svagas sida vem i Sverige gör det? Kristdemokratskramande kyrkor?

Förvanskat Anders Borg citat "Det är häftigt att vara utförsäkrad" för det är väl de som moderaterna egentligen menar eftersom de gör inget åt situationen för de flera tusen personer som borgarna genom direktiv till Försäkringskassan tvingar människor avbryta sin rehabilitering på arbetsplatsen till och med medicinskabehandlingar för att ställa sig i den väldigt långa arbetssökande kön till arbetsförmedlingen, jobbcoacher och fas3.

Att inte svenskarna reagerar mer kraftfull är för mig helt ofattbart.

Media: Ekot, Nyheter24
Media munkavel: Ex, Ex2, Ab, Ab2, Svd, Svd2, Dn, Skånskan, Rapport, Di

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar