Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Carema, ett exemplariskt företag

Vårdföretaget Carema får nu genom leva ett media drev . . . . eller inte. Det blir lite hajp några dagar för att sedan lägga sig. För företag och borgerliga politiker ska sko sig på andras (speciellt de offentliga) bekostnad annars är de inte borgerliga. Därav borde Carema vara ett exemplariskt företag i en borgerlig värld.

Är någon rent ut sagt förvånad att privata bolag tar ut vinster, där ägarna skor sig och flyttar det mesta till skatteparadis?

Är det inte bättre att den borgerliga regeringen som försvarar detta (inofficiellt?) slutar hyckla utan står för vad deras politik går ut på. Att göra det lönsamt för företag att dränera välfärden. Samtidigt delar man ut hundralappar till arbetarna och lurar dom att tro att det är ett överskott som inte behövs.

Det är dags Svensson att du vaknar. Vinner borgarna 2014 då kan vi nog packa ihop solidaritet och välfärd. Var och en för klara sig själv och siste man som flyttar från Sverige tar med sig flaggan.

1 kommentar:

  1. Flera av de fall som medierna berättat om har visat sig vara enorma överdrifter eller rena skrönor.
    •Kissblöjorna. Carema Care påstods väga blöjor för att återanvända dem och spara pengar. Senare erkänner bland andra DN (i en debattkommentar på Journalisten.se) att det rör sig om ett program för att prova ut effektiva inkontinensskydd, något som många andra äldreboenden också deltar i.
    •Döden framför TV:n. En man påstods ha lämnats döende ensam i TV-rummet. Dokumentation visade att detta var ett påhitt, historien hade berättats av en person som inte var i tjänst vid tillfället. En av de få felaktigheterna i Carema-drevet som flera medier i efterhand rättat.
    •Madrassen. En person påstods ha tvingats sova på en madrass på grund av sängbrist. Dokumentationen visade att madrassen var en uttrycklig önskan från den boende, något som noga stämts av med de anhöriga.

    SvaraRadera