Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Klart det finns jobb

men till vilket pris. Daglönare har vi hört rykte om, men är det så hemskt i Sverige. Företagarna verkar ju vara snälla och vill nog allas väl och ve, eller?

Tyvärr stämmer inte det (på alla) enligt OECD som kommer ut med en rapport senare i december, men som Ekot tagit del av och regeringen inte vill kommentera, drabbas många av arbetsgivare som lurar dem på lön eftersom regeringen har tagit bort den kontroll vi hade förut. Nämligen att arbetsförmedlingen och ännu tidigare innan reinfeldt kom till makten var det facket som skulle ge sitt godkännande. Då var det en större garant för bra villkor och att det fanns verkliga jobb.

Den nya arbetarlinjens parti moderaterna med fredrik reinfeldt i spetsen försöker dock inte dölja sina påhitt för att underminera den svenska arbetsmarknaden där arbetsmarknadens parter bestämmer reglerna och avtal kring vad som ska vara rätt och fel på arbetsmarknaden.

Regeringen med fredrik reinfeldt i spetsen har underminerat svenskarnas arbeten med att utförsäkra flera tiotusen ur sjukförsäkringar och a-kassor sedan spä på detta med totalt sett fri arbetskraftsinvandring där de inte ens är garanterad lön.

Varför gör en regering detta?
För att de tror att svenskar är av naturen lata och behöver piskas till att jobba och för att hjälpa sina donatorer till moderaterna så gör fredrik reinfeldt det billigt att anställa och fuska sig till pengar från samhället.

Är det så vi vill att en regering ska styra Sverige, eller vill vi själva kunna bestämma hur arbetsvillkoren ska vara för en arbetare oavsett inhemsk eller utländsk. Vi ska ha samma förutsättningar och lön.

"Brist på kontroll gör att ingen vet vilka villkor invandrad arbetskraft som kommer till Sverige får jobba under. Tidigare har liknande kritik kommit från svenska fackförbund."

Till er som lurats hit av reinfeldt och hans gelikar, ställ skadeståndskrav på regeringen.

p.s. nu har billström kommenterat lite och har förslag, dock ingen lagändring (lex utförsäkringslagen)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar