Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Håkan Juholt och Svenskt Näringsliv överens

Att politiker och näringsliv är överens är en fördel när det ska saneras i det träsk som uppkommit efter utförsäljning och uppluckring av omsorgssektorn där äldrevården varit i media den senaste tiden efter Carema skandalerna. Tyvärr tror jag inte det inte är ovanligt med vanvård av äldre och tyvärr är det ofta slimmad organisation utbränd personal och vinstmaximering som bär skuld.

Att Håkan Juholt och Svenskt Näringsliv nu skriver i debattartiklar om att styra upp "vårdträsket" får väl ses som en framgång. Håkan Juholt vill också eftersträva blocköverskridande överenskommelser för att säkerställa kvalitén under lång tid. Vad Svenskt Näringsliv vill kan ifrågasättas, kanske mer pengar till privata vårdföretag för att få "kvalitetssäkring"?

Angående politiken tror jag tyvärr att kristdemokraterna inte är med på tåget.

"Äldreminister Maria Larsson lägger ansvaret på vårdpersonalen. Efter avslöjandena om vanvård på Caremas äldreboenden väljer hon att skylla på de anställda."

Tur är väl att resten av den borgerliga alliansen inte brukar bry sig särskilt om vad de själlösa, kappvändande kristdemokraterna vill, utan kanske ser mer en helhet (eller lite populism för att ta lite poäng).

Uppmanar Fredrick Reinfeldt att ta den utsträckta handen från Håkan Juholt och Svenskt Närlingsliv och så snabb som möjligt bringa ordning i vinst och bonus kaoset.

Media: Ab, Ab2, Svd, Svd2, Svd3, Ekot, Di, Di2, Ex, Dn, Dn2, Dn3, SydS, Rapport, Öp, Resume, Gp, N

2 kommentarer:

 1. Någon ordning i vinst- och bonuskaoset kommer det ju inte att bli, åtminstone inte så länge vi har en borgerlig regering och knappast därefter heller, om man säger blankt nej till privata inslag inom vård och omsorg.

  Men man kan ju hoppas att Svenskt Näringsliv värnar om sina mer seriösa medlemsföretag, som riskerar att bli utslagna av hänsynslösa konkurrenter. SN vill väl också motverka att en majoritet av folket börjar kräva att privata inslag i vård och omsorg förbjuds. Och då måste de företag, som är verksamma på denna marknad, sköta sig.

  Det är bra att SN är överens med s om detta. Men eftersom vi har en borgerlig regering krävs blocköverskridande överenskommelser. Jag vill se en lag som ger Socialstyrelsen befogenhet att omedelbart ställa en vårdinrättning under offentlig tvångsförvaltning, redan vid misstanke om vånvård. Om misstanken efter utredning visar sig obefogad för man ta ett nytt beslut om att upphäva tvångsförvaltningen. Annars ska vårdföretaget fråntas entrepenaden permanent.

  En lag om befogenhet för Skolinspektionen att ställa en friskola under tvångsförvaltning lär redan finnas. En sådan lag är ännu mer angelägen inom vård och omsorg. Den lagen borde har funnits innan privatiseringarna började.

  Byt ut äldreminister Maria Larsson, kd. Låt fp ta över tills vidare.

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med ovanstående

  SvaraRadera