Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Reagera över vinstkraven istället!

Med tanke på att majoriteten i Sverige är borgerlig både i Stat och inom SKL som har hand om bl.a. SOS Alarm så är det inte konstigt att de nu försöker köra sönder den tanke som SOS Alarm från början hade, genom vinstkrav som inte rimmar med uppdraget.

Borgarna har en agenda att göra Sverige till en enda stor marknad där invånarna ska vara små kapitalister som ska köpa tjänster till lägsta budgivare. Nu när de i höstas ställde ett ännu högre krav på vinstmarginal så blir det personalen som drabbas och att de ska "hålla igen" på utryckningar.

"Den ekonomiska pressen på SOS Alarm har redan gett resultat. Första kvartalet i år ökade vinsten efter skatt med 425 procent jämfört med samma period i fjol – från 2 miljoner till knappt 11 miljoner kronor. Det beror huvudsakligen på minskade personalkostnader."

Visst har det funnits krav förut, eller denna text från 2004:
"Under investeringsperioden har ägarna beslutat att tillfälligt sänka utdelningsnivån till 3 procent"

Lite skillnad på 3% eller 12% och att ägarna tog ansvar för bolaget genom att sänka utdelningen för att säkra upp företaget.

Detta visar på att invånarna i Sverige måste agera. Slå inte på de som jobbar och har order uppifrån att spara och vara restriktiva. De får utskällning om de inte levererar ett bra resultat. Vi måste förändra ägarnas syn på ett statligt bolag. Eftersom det är borgare som nu är ägare så kommer SOS Alarm att fortfarande ha krav som är absurda och flera kommer att anlita privata aktörer eftersom borgarna medvetet slår sönder våra gemensamma bolag till förmån från de privata.

Debatten om vart moderaterna får pengar till sina valkampanjer kan göra de flesta misstänksamma.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Ab4, Ekot, Svd, Ex, Ex2
Gammal Media: Af, DN, DN2, SvD, Exp, SR, GP, Svt, NSD, DB, Corren, NK, Östran, Nyheterna video, HD, Ekuriren, VK, BT
Blogg: Svensson, Rudberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar