Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Obefintlig arbetsmarknadspolitik är problemet!!

På Scania Oskarshamn riskerar nu upp till 180 stycken att bli arbetslösa. Istället för att bedriva en bra arbetsmarknadspolitik vill annie lööf och Svenskt näringsliv peta i lagen om anställningsskydd.

Kan en ökad otrygghet i sin anställning vara "jobbskapande"?
Ger en försämring av LAS fler jobb?
Svar: nej

Det ger istället en godtycklighet vem som kommer att få vara kvar, så anni lööf och svenskt näringsliv bedriver detta för att försämra för sjuka, obekväma och de som vågar säga ifrån på företagen.

Jobb får vi genom bra insatser av offentliga medel för att stimulera tillväxt när det krisar för företag. Jobbskatteavdraget har inte givit fler jobb, krogmomsen som misslyckats i flera länder kommer inte göra underverk i Sverige, och sänkt arbetsgivaravgift har inte heller det givit fler jobb.

Eller som Mc Donalds sa i tv på frågan "4000 har vi anställt tack vara sänkt arbetsgivaravgift" reportern frågar då "hur många har det slutat" Mc Donalds?" "hmmm 4000" svarar Mc Donalds.

Vilket företag anställer fler för att det är kul?
Mer vinst till aktieägarna är väl deras melodi, eller?

Var är de stimulanser och tillväxtskapande åtgärder som krävs? Regeringens svar är sänkt krogmoms, arbetsgivaravgift och RUT. Vi har 350 000 arbetslösa - detta duger inte.

Arbetare vakna!!

Min blogg om TCO rapport att LAS INTE är problemet

Annat som länkats:
Media: Ab, SvD, SvD2, DN, DN2. bloggat: Peter Johansson, Sandro Wennberg som jag lånar lite länkar av Roger Jönsson, Martin Moberg x 2, Johan Westerholm, Daniel Mathiesen, Röda Malmö, Alliansfritt Sverige, Mary X Jensen (M) och Dagens Arena gånger två som för övrigt har den förnäma sajten Partibidrag. Samt statsvetarna Jenny Madestam och Jesper Strömbäck

2 kommentarer:

  1. (På Scania Oskarshamn riskerar nu upp till 180 stycken att bli arbetslösa.)

    Vad skall regeringen göra åt det?
    Inget tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr är det samma flathet hos regeringen. Ingen politik för att göra Sverige konkurrenskraftigt genom utbildningsinsatser, stärka upp behovet kring innovationer som leder till nya företag. Pengar som stimulans för att öka konsumtionen. Och då snackar vi inte till de som redan har det bra i form av arbete eller silversked i munnen ;-)

    SvaraRadera