Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ungdomar är borgarnas mobboffer

Kommer ni ihåg "Nisse" som fredrik tog mössan för, och sedan skrek "kom och ta den då.." sedan när "Nisse" för tionde gången försökte springa mot fredrik för att ta mössan ur hans hand kastade fredrik den till annie. Där stod dom i en ring borgarna och sa skälls ord som "du ska ha lägre lön än oss fast vi gör samma jobb", "du ska inte få ett fast jobb heller".

Ungefär så säger borgarna med fredrik reinfeldt i spetsen till 130 000 ungdomar när de förändrade Lagen om AnställningsSkydd (LAS). Från att ha varit 1mån-12månader visstidsanställning har man ökat det till 0-24månader. Alltså daglönare.

Nu är det inte bara tiden 24månader som gäller, utan du kan vara visstidsanställd flera år om du har en "kreativ" och "förenklad" chef.

Detta missbruk ville EU stoppa i Sverige och EU har också sagt detta till regeringen. Tror ni dom bryr sig om ungdomarna?

Så klart inte, borgarna som annars brukar göra det värre än vad EU bestämt när det gäller regler MOT facket och medborgarna, lyssnar nu inte när EU vill verka för medborgarna och facket.

Som vanligt lyssnar inte fredrik reinfeldt när varningar haglar (sjukförsäkringsreform, A-kassans orättvisa, vården inom privata boenden).

"Redan innan reformen varnade TCO för att de nya reglerna av detta skäl inte var förenliga med EU:s direktiv om visstidsarbete, vilket kräver att medlemsländerna ska ha ett effektivt skydd mot missbruk av upprepade tidsbegränsade anställningar. "

Eller vilka tycker du är "LOSERS"?

Media: Svd
Blogg: Peter, Peter2

Annan Media:
DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, Exp, Dagen, SVT, 1, 2, 3, 4, SR, 1, 2, GP, 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar