Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vilket fack påverkar mest?

Har du frågat dig vilket det starkaste facket är i dag?

Kommunal, IF Metall, Byggnads, Fastighet. . . . . . .

Naturligtvis inget av dessa. Det mäktigaste "fackförbund" är Svenskt Näringsliv, och medlemmarna får till och med göra avdrag för sin avgift. Borgarna tog bort vår rätt att dra av fackavgiften, men inte för medlemmar i Svensk Näringsliv.

Orättvist?
Visst, men vem har sagt att borgarnas Sverige är rättvist. Den borgerliga alliansen vrider och splittrar Sverige för att nå sitt mål. Att alla ska vara kunder och privata intressen ska tillgodose behovet.

Bara ett av många problem, är att företag inte tycker om konkurrens som borgarna vill påstå. Företag vill tjäna pengar, och mest pengar tjänar den som inte har någon konkurrens. Det fixar man genom att köpa upp eller skapa oligopol.

Vem tjänar på sänkt arbetsgivaravgift, sänkt krogmoms, utförsäkringar, försämrad A-kassa, arbetskraftsinvandring där löner är låga eller obefintliga eller RUT bidrag?

Privata företag

Förlorare är resten som inte är födda med silversked i munnen

Media: DA,

Annat som länkats:
Media: Ab, SvD, SvD2, DN, DN2. bloggat: Peter Johansson, Sandro Wennberg som jag lånar lite länkar av Roger Jönsson, Martin Moberg x 2, Johan Westerholm, Daniel Mathiesen, Röda Malmö, Alliansfritt Sverige, Mary X Jensen (M) och Dagens Arena gånger två som för övrigt har den förnäma sajten Partibidrag. Samt statsvetarna Jenny Madestam och Jesper Strömbäck

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Nu har du tyvärr fel Leine... företagens medlemsavgift till Svenskt Näringsliv är INTE avdragsgill.

  SvaraRadera
 3. Sant, vi kanske ska lära oss av Svenskt näringsliv att ta ut 0.02% i medlemsavgift och 1.68% i serviceavgift. Vilket då blir 1.7% som är snitt inom IF Metall. Blir serviceavgiften för IF Metalls medlemmar avdragsgill då som företagens?

  SvaraRadera
 4. Förmodligen inte med en blå regering...

  SvaraRadera