Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Media vann, demokratin förlorade

Mediadrev är som bekant som fiskstim, stora och tillsynes utan intelligens, men överlever ändå. Drevet mot Håkan Juholt har fått oanade proportioner och den kritiska granskningen i media rapporteringen föll bort.

Som chefredaktör förstår jag sittsen:
-Tänk om vi inte hoppar på tåget och det är sant, hur många tidningar förlorar vi i framtida försäljning och vår trovärdighet.

Så för att göra det enkelt så skiter man i granskningen och hoppar på stimmet och litar på vad "andra"  har grävt fram.

 • Nu var det ju så att kring Håkan Juholts "fadäs" fanns det ingen s.k. regel, men en massa praxis som den 10 oktober 2011 helt plötsligt blev till regel för att "passa in" i drevet mot Håkan Juholt, på Riksdagens hemsida!!!!
 • Media offrar Håkan Juholts sambo
 • Media ser Skuggbudgeten där Håkan Juholt lyssnar på partigruppen, som....vad? ÄR FEL!?!
 • Håkans "felsägningar" är tycker jag inget mot att Statsministern Fredrik Reinfeldt och Utrikesminister Carl Bildt och Sofia Arkelstens lögner? Eller?

Fusk och trix för att smutskasta borgarnas fiende #1

Tyvärr kommer flertalet av medborgarna inte förstå att det var en attack mot Håkan Juholt å det grövsta, men också en attack på tänket kring Solidaritet, frihet, jämlikhet och välfärd. Det s.k. paraplypolitiken som Håkan Juholt går fram på efter borgarnas nedmontering av välfärd och utslagning av människor.

Värre är att "partitoppen" inom Socialdemokraterna fallit för medias "hänryckning" och nu ifrågasatt Håkan Juholt. Till och med "läcker" Socialdemokratiska ledare bränsle till drevet mot Håkan Juholt. Det är beklämmande och liknar mer Romarrikets senaten där dolkar stod som spön i backen. 

Men Håkan Juholt red ut stormen och backades upp av många. Vi vet inte hur Socialdemokratiska VU tänker, men jag hoppas att Håkan Juholt förhoppningsvis gör som ordspråket säger. Det som inte dödar det stärker. Även i hans framtida liv med Socialdemokraterna. Avgörandet verkar vara 15:00 i Oskarshamn.

Media: EkotEkot2Ekot3Ekot4Ekot5Ekot6, Ekot7ExEx2Ex3Ex4Ex5Ex6Ex7Ex8Ex9SvdSvd2Svd3Svd4Svd5Svd6Svd7Svd8,  Svd9Svd10Svd11Svd12Svd13Svd14, Svd15Svd16, Svd17, Svd18, Svd19, Svd20, Svd21Ex20GPGP2DNDN2MvtAbAb2, Ekot
Blogg: HögbergIYFGöranBoMartinTordPeterMårtenFritt ur hjärtatNils ErikBjörnHögberg

10 kommentarer:

 1. Eftersom Juholt har ett katastrofalt lågt förtroende bland svenska folket tycker jag att det är rätt att han avgår. Är enkelt att skylla ifrån sig på media men sanningen är att utnämningen av Juholt var ett stor misstag. Tror nog att folk i allmänhet har förmågan att kritiskt granska information via media men fusket med hyresbidraget går inte att försvara och då var det kört.

  SvaraRadera
 2. Men Leif, vilket fusk? Ahh du menar att det inte fanns något regelverk kring delat boende? och att det nyttjades av många inom Riksdagen?

  " Tobias Billström och Sten Tolgfors som båda fått ut 80.000 kronor var per år i ersättning för dubbel bosättning, trots att deras familjer är skrivna och bor i Stockholmsområdet, rapporterar Aftonbladet. Fredrik Reinfeldt påstår att de inte ha gjort något fel."

  SvaraRadera
 3. Jag har inte sagt att Juholt är ensam om att fuska och hade gärna sett att moderatpajasarna också sparkades ut ur riksdagen.

  Att reglerna är oklara är inget försvar utan sunt förnuft säger att skattebetalarna inte ska betala hyreskostnaden för ev. sammanboende. Blir lite av en parodi när Juholt strax före står och pratar om solidaritet för att därefter tillskansa sig maximala bidrag på skattebetalarnas bekostnad.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig lite, men hur kan han göra mer än att skicka in blankett med sitt och sambons namn och då tydligt visar att de bor tillsammans, men det finns inget i rutinerna som gör att han kan avstå halva ersättningen. Ska han avstå helt då? Liksom bli "martyr"?

  SvaraRadera
 5. Ojuste av partiledningen att läcka till Ekot om Juholts avgång, när man nyss sagt att man har fullt förtroende för honom.
  Men inom socialdemokratin tycks den tesen råda att Partiet är större än sin ledare - oavsett vem det är. Skrämmande !
  http://rodaberget.wordpress.com/2012/01/21/partiet-ar-storre-an-sin-ledare-oavsett-vem-det-ar/

  SvaraRadera
 6. Juholt begärde 100% ersättning , dvs även för sin sambo, en viss skillnad i sammanhanget ...

  Månad efter månad, år efter år ramlade pengarna in på hans konto, men han reagerade inte på beloppet ...

  Varför försvarar du detta ?

  SvaraRadera
 7. Du skriver "men hur kan han göra mer än att skicka in blankett med sitt och sambons namn och då tydligt visar att de bor tillsammans, men det finns inget i rutinerna som gör att han kan avstå halva ersättningen. Ska han avstå helt då? Liksom bli "martyr"?"

  Han skulle begärt det han hade rätt till, dvs yrkat ersättning på halva hyran, är det så svårt att förstå ?

  Är det svårt att dividera med 2 och skriva resultatet ?

  SvaraRadera
 8. Men snälla Jonny, han hade ju rätt till hela eftersom reglerna VAR SÅDANA. Kan säga att tack vare Håkan så får nu ska riksdagsledamöter begära halv ersättning sedan reglerna ändrades när media började drevet mot Juholt.

  SvaraRadera
 9. Men snälla Leine.
  Han hade inte alls rätt till ersättning för sambons/särbons/kulbons del av kostnaderna.

  Det finns inga sådana regler och det fungerar inte på det viset. Man har rätt till ersättning för kostnader som hör till ens egen del.

  SvaraRadera
 10. Ja du Jonny, kanske ta hjälp med lite media för att du inte orkar Googla fram för att motbevisa dig själv :-)

  "På den tidigare blanketten, som Håkan Juholt fyllde i , saknades det rutor att kryssa i beroende på om man begär full eller reducerad logiersättning. Det är nu ändrat"

  "Efter uppmärksamheten begärde flera andra riksdagsledamöter sänkt ersättning – eller betalade tillbaka pengar – för de övernattningslägenheter de har i Stockholm. Samtidigt kritiserades reglerna för att vara otydliga."
  D.v.s. de fanns inga skrivna regler och det gick inte att begära HALV ERSÄTTNING!

  http://blog.svd.se/politikdirekt/2012/01/ny-blankett-for-riksdagsledamoters-hyresersattning/

  SvaraRadera