Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ni HAR sålt er själ, KD

Rösterna var många och farhågorna likaså kring moderaterna Fredrik Reinfeldt och Anders Borgs sociala experiment, där de aviserade arbetlinjen genom att ta från välfärden och ge till dom som har turen att ha ett arbete och de som redan har massor med pengar.

Tidningarna stod på kö (mest borgerlig media) för att lovprisa arbetslinjen och att nu skulle någon ta tag i fuskarna inom arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen. Nu minsann skulle de tvingas arbeta. Vanliga löntagare upplevde sig lite som överklasss och hakade på i att lovprisa hårdare regler.

Kristdemokraterna som i maktberusning ville vara med i detta sociala experiment verkade helt plötsligt avsäga sig all humanitet och "Jesus-mentalitet" att ge av överflödet till de som behöver. Att sedan försöka plåstra om miljard dräneringen med att slå sig för bröstet genom att införa avdrag på 6 000kr till "vissa" organisationer är att döva ett kapitalistiskt hjärta som i sina sinnens fulla bruk slängt ut människor i fattigdom.

Det utanförskap som Göran Hägglund varit med att skapa saknar nog motstycke i Sverige som i hundra år gått från fattigdom till välmående, utbildade och skyddade människor. Detta har Göran Hägglund, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund sabbat på fem år.

Utanförskapet som borgarna ville ta tag i där de såg individer som fick a-kassa och sjukpenning/pension skulle kunna jobba gjorde att de plockade bort inkomsten så de blev hungriga, och då går de tillbaka till jobbet (teori). Vi som lever i verkligheten vet att arbetstillfällen inte alltid finns och sjuka ÄR sjuka, så blir konsekvensen att de förblir hungriga. Många har varnat för detta och än tydligare blev det när Socialstyrelsen kom med sin rapport att 34 000 människor saknar eget hem. 2 000 barn har vräkts även efter att Maria Larsson (KD) kört över sin egna tillsatta expertgrupp som faktiskt föreslog förstärkningar av socialtjänstlagen med starkare barnperspektiv och särskilda vräkningsbestämmelser. Konsekvensen av borgarnas politik har blivit att arbetslösa nu är överrepresenterade i statistiken över hemlösa och vräkta. helt i linje med borgarnas sociala experiment där det ska "löna sig att arbeta".

Hur kan Göran Hägglund och Kristdemokraterna i sina sinnens fulla bruk slå undan benen på sjuka och arbetslösa? Det är faktiskt inte konstigare än att makt berusar.

Nu vill Maria Larsson (KD) "hjälpa" kommuner genom att skicka ut hemlöshetssamordnaren Michael Anefur för att prata bort det totala misslyckande som Fredrik Reinfeldt och Anders Borgs sociala experiment faktiskt blev. Eller att det blev ett lyckat experiment om du nu saknar emotionellt empati.

Så tillbaka till rubriken. Har Kristdemokraterna sålt sin själ eller vad tycker du?

Media: Svd, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, Svd6, Alliansfritt, Ab, Dn, Svt, Di
Blogg: Annikas, Hälsosamma ekonomisten, Ringborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar