Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ska skottet komma inifrån?

Det verkar populärt för media att hacka på Håkan Juholt för att han lyssnat på sina partikamrater och ändrat inställning. Sedan när partiovänner går till media och vill elda upp lite av någon anledning, så naturligtvis vill media gotta sig med lite nytt bränsle.

Kan slå vad om att en undersökning i opinionsmätningar slås upp stort i media om några dagar.

Men hur det var om Håkan Juholt och Tommy Waidelich på eget bevåg ville stryka en höjning av a-kassan som vi inom facken naturligtvis vill höja, eller om det kommit som förslag från någon annan och sedan accepterats vet inte jag, men det viktiga är att Håkan Juholt lyssnade på kritiken och ändrade sig. Att sedan gå ut till vargflocken (media) och förklara att så här blev resultatet utan att grotta ner sig i interna diskussioner är hur vilket parti och företag brukar göra. Att vara internt splittrade men utåt eniga är det man vill uppnå, om det råder splittring alltså ;-)

Men det måste vara värre att som Fredrik Reinfeldt hota och peka ut en enskild person som tänker annorlunda än Fredrik Reinfeldt själv och sedan gå ut till pressen och säga att "vi har diskuterat detta".

Ser ni skillnaden mellan parti som har en diskussion och ändrar sig och ett parti som ändrar individer. Lite 1940-tals varning på Moderaterna och Fredrik Reinfeldt.

Och om rubrikvalet i detta inlägg så kommer det från Agendas uppgifter vad Fredrik Reinfeldt själv ska ha sagt under det interna "diskussions mötet" om FRA-Lagen. 4min och 17sek in i klippet.

Media: Di, Svd, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5Dn, Dn2, Dn3, Dn4, Dn5Ex
Blogg: Högberg
Annat: Tv4 klipp

4 kommentarer:

 1. Juholt ljög om sin egen roll och skyllde på medarbetare ... och du försvarar beteendet !

  SvaraRadera
 2. Du verkar ha en bra insyn i (s)-partiets inre arbete Jonny. Vet mer än vi partimedlemmar vet. Märkligt

  För inte hittar du på nu eller???

  SvaraRadera
 3. Precis som Reinfeldt ljuger om att alla är överens och tvingar en att sjukskriva sig. vill jag visa på att det bästa av två världar är en partiledare som inser misstaget och ändrar sig (om det nu DI skiver är sant) (har ingen egen intern källa)

  SvaraRadera
 4. britta : Nej, men Juholt verkar hitta på lite av varje, ena dagen smugglar hann tryckpressar, andra dagen är han sambo eller nej särbo eller "kulbo", ... det blir ett mönster

  Alla människor ljuger i vardagen, det är inget med det men att som Juholt ljuga i politiken och sedan (ännu värre) skylla på medarbetare ...

  SvaraRadera