Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Reinfeldt, ungdomarnas fiende #1

Mycket har det gjorts inom alliansen för att pressa arbetare långt ner. Allt för att ge företagen den efterlängtade vinsten som aktieägarna vill ha. Vad Fredrik Reinfeldt inte räknar med är att det krävs två för att dansa. Om vi ska ha en rimlig chans på den globala marknaden är det dags att Stefan Löfven tar fram dansmattan som facken gjorde 1997 med Industriavtalet.

Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf driver en väldigt hård politik som slår undan benen på en hel generation av arbetare. Genom att dumpa deras löner, otrygga anställningar efter förenkling av LAS, d.v.s. arbetsgivaren kan trixa med anställningsformer i flera år, göra unga billiga under 24år (d.v.s. du bli av med jobbet vid 25), minskad arbetsgivaravgift vid anställa unga. Arbetsgivaravgift är egentligen innestående löneutrymme som vi arbetare avstått för att få det socialt bättre.
, Sv
Inte nog med detta. Fredrik Reinfeldt vill nu att vi som har arbete och såg fram emot pension (högre skatt) ska tvingas jobba längre och därmed får ungdomarna vänta än mer på riktiga jobb. Fredrik Reinfeldt vill att vi ska jobba tills vi blir 75år. Vet inte vilken drömvärld han lever i men för ett rikemansbarn kan nog den åldern ses som helt ok, men för arbetare inom vård, skola, omsorg och industrin är det nog otänkbart. Speciellt då arbetarna inte ens får hjälp från Försäkringskassan trots lag ändring kring arbetsolyckor eller sjukdomar.

Ungdomar vakna, arbetslinjens förespråkare är just arbetslinjen. Jobbar du inte är du inget värd och ska svältas ut, även om du är sjuk, arbetslös och/eller ung så är det ditt fel.

Media: Ekot, Ekot2, Ekot3DN, ekuriren, HD, Svd, Svd2, Svd3Ex, Ex2, Ex3Ab, Svt, Svt2
Blogg: Roger, Göran, Frasses, Ann-Sofie
Annat: Facit 10år industriavtalet, Facken inom Industrin
Mer bra läsning: Peter - om arbetsgivaravgiften som LÖN

2 kommentarer:

 1. LO-Facken är ungdomarnas fiende #1. Det är LO-Facken som slåss hårdast för LAS och sist-in-först-ut.

  Ungdomar, vakna! Förstå att S numera handlar om att bevara privilegierna för de som är inne i systemet. S handlar om A-kassa till dem som kvalificerat sig, S handlar om sjukersättning till dem som kvalificerat sig. Gratis vidareutbildning för dem som haft ett jobb.

  Vilka tror ni betalar priset för denna trygghet för vissa? Jo, det gör ni unga. Det är ni som ska skuldsätta er för livet genom dryga studielån så att ni inte kräver jobb nu!

  Det är ni som ska vara glada för att ni är den 4:e som inte hittar något jobb därför att tre som har ett jobb inte vill att du ska vara med och dela på deras lön.

  LO-Facken vill självklart inte att vi ska begripa om att tre personer anställer en arbetslös så att fyra delar på tre löner så har det skapats ett arbetstillfälle till.

  Den matematiken är för enkel så det gäller för LO-Facken att skrika högt om hur de som inte vill dela med sig är de som står på de ungas sida.

  SvaraRadera
 2. Stackars Per (ungdomsförbund?) TCO har slagit fast i en rapport att LAS inte är ett "STORT" hinder som borgarna påstår. Utan att alliansen slog undan benen på ungdomar genom "förenklingar". Sedan har vi att värnpliktenavskaffades vilket öste ut ytterligare människor på marknaden. Total arrogans från borgarna med bra aktiva arbetsmarknads åtgärder. A-kassan är en försäkring som vilken försäkring som helst där det är en tid innan den gäller (6mån). A-kassan uppstod för de som förlorade jobbet inte skulle konkurrera med att sänka sin lön. Tror du i din enfald att lönekonkurrens hjälper Sverige framåt? Sedan anställer inte arbetsgivare för att det är billig arbetskraft utan behov. resten går till aktieägare. Så dina 3 som anställer en fjärde tolkar jag som att de tre ska gå ner i lön så . . . .vad? arbetsgivaren behöver bara tre. Vad får du ut av detta resonemang?

  SvaraRadera