Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Måste barnen drabbas, Reinfeldt?

Det är märkligt att ett så rikt land som Sverige inte kan sätta in åtgärder som hjälper en uppväxande generation att undgå fattigdom. Vad som är fattigdom försöker visserligen Fredrik Reinfeldt att trixa med, men ett fattig barn, oavsett definition hamnar lätt utanför i det samhälle som skapas av borgarna.

Nu kommer Rädda barnen med att barnfattigdomen ökar än mer. Visserligen är det väntad ökning då Fredrik Reinfeldt inte ens med en axelryckning hjälper basindustrin eller ger arbetslösa bra ersättningsnivåer och fortsätter utförsäkra föräldrar som är sjuka för att jobba och friska för att vara sjuka.

Detta drabbar då barnen i dessa familjer och ja det kommer att öka nästa år också eftersom Regeringen med Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Annie Lööf och Göran Hägglund fortsätter att slå på de som redan ligger genom att minska deras ekonomiska möjligheter att hjälpa Sverige framåt genom att konsumera. Snart står vi allihopa utan arbete för många har inte råd att köpa det som produceras.

"fattigdomsrapport visar att 13 procent, 248 000 barn, är fattiga, jämfört med 11,5 procent året innan"

Reinfeldt svarar och ifrågasätter Rädda barnens rapport
"En bred standardförbättring har skett i Sverige, allra tydligast för de som arbetar, men också för andra grupper, säger han."
Naturligtvis är andra grupper de med inkomst som vida överstiger en normal arbetar lön och speciellt en utförsäkrad Fas3are.

Media: EkotEkot2, Ekot3Svd, Svd2, Svd3, Svd4Unt, ekuriren, Folket, ST,
Annat: Majblomman 2011
Blogg: Peter

2 kommentarer:

 1. Det kommer att bli ännu värre om vi inte inser att nationalekonomteorierna vi nu använder är felaktiga.
  Penningmängden är för liten i förhållande till vår befolkning, varken socialism eller kapitalism kan lösa ett problem som har med penningmängden att göra.

  Vi kan lösa problemet med en liten ökning av penningmängden och en frysning av lönerna så får vi fart på ekonomin.
  http://nationalekonomi.blogspot.com/2011/10/vi-kan-losa-krisen.html

  SvaraRadera
 2. Med tanke på att stora bolag med jättevinster inte ens betalar skatt i Sverige kan vi kanske börja där? Vi löntagare tycker jag varit återhållsamma sedan 1997 då industriavtalet kom till.

  SvaraRadera