Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Alliansens förebild blir fattigare

Den råder inga tvivel om att Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf, Jan Björklund och Göran Hägglunds favorit land U.S.A. har problem. Tyvärr är det just detta land som hyllas som ett föregångsland med privata sjukhus, rätten att betala lite skatt och fixa egna försäkringar (om du har råd).

Men liksom här när vi mäter barnfattigdom och Fredrik Reinfeldt säger att siffrorna ljuger, eller när svenskt näringsliv går på knäna och Anders Borg säger att siffrorna ljuger. Så kan man undra hur de reagerar när siffror från deras förlovade land om de också ljuger.

Det den borgerliga alliansen gjort och gör är att skapa klyftor och göra fattiga människor ännu fattiga så de ska ta sig själva i håret och börja jobba, och helst till lägre lön vilket gör att de måste ha både två och tre jobb för att få ihop ekonomin, precis som U.S.A..

Det finns några av oss kvar som är tillräckligt friska och har tack och lov ett jobb, men med den politik som borgarna för så är det väldigt osäkert om vi får hjälp om vi blir arbetsskadade eller sjuka. Eller arrogansen mot industrin och företagare som försöker hålla näsa ovan för vattenytan.

Så i Påsk när du äter godis i dess olika sorter, och målar ägg och påskkort tänk lite på de som råkat ut för den borgerliga ideologin och blivit utförsäkrade från samhälletsskyddsnät. Det är nog en och annan i påsk som inte har råd att ge påskgodis till "häxorna" som kommer på besök.

Glad Påsk Fredrik Reinfeldt

Media: Svd, Svd2Ab, Arbetet
Blogg: Ett hjärta rött
Annat: Resurs, Facebookgrupp


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar