Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Arbetslös? GÅ INTE TILL EN JOBBCOACH!!

Den bistra sanningen levereras av ingen mindre än Arbetsförmedlingen i deras verksamhetsberättelse som media granskat. Det är alltså fler som får jobb UTAN att ha fått coachning. Jobbcoacher kostar mycket pengar och har varit starkt ifrågasatt då allt ifrån att skriva CV till Qigong.


"Jobbcoacher ökar inte chansen att få jobb. Trots det fortsätter satsningen. Vinnare tycks bemanningsföretagen vara. De får även betalt av Arbetsförmedlingen för att rekrytera folk till sin egen verksamhet."

Fusk lär också öka och det får skattebetalarna betala från en sinande statskassa som går till sänkt krogmoms och städhjälp för rika.

"Nya regler från årsskiftet har gjort jobbcoaching mer lönsamt för bemanningsföretagen. De får nu 10.000 kronor i grundersättning samt ytterligare 5.000 kronor i bonus om det leder till jobb. Anställningen behöver inte vara längre än två månader för den ska betraktas som framgångsrik och bonus betalas ut."

Till dig som brukar av gammal hävd röstat på Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna kanske ska börja tänka om.
Vilket Sverige vill du lämna över till kommande generation?

Media: DN, DN2, GP, GP2Arbetarbladet, HD, LTZ, DI, Ekot, Ab
Blogg: Eva, Jämlikhetsanden, Högberg, Moberg, Annarkia

3 kommentarer:

 1. Jag håller med om att coacher är slöseri med skattemedel.

  Det gör däremot inte alla dina S-kolleger, det finns till och med S-bloggare som arbetar som just jobbcoacher och försvarar detta system...

  Till dig som brukar av gammal hävd rösta på Socialdemokraterna, du kanske ska börja tänka om.

  SvaraRadera
 2. Personlig rådgivning runt hur man söker och hur man gör det tycker jag är jätteviktigt. Problemet med arbetsförmedlingen var att man fokuserade nästan helt bara på svårplacerade sökande. Om du var "vanlig" sökande så brydde man sig inte om dej utan du fick ett kort möte med en handläggare, man gjorde en "handlingsplan" som gick ut på att du skulle söka själv. Företagen fick inte heller inte någon jättehjälp. Man kunde inte ringa och fråga efter en person med en viss egenskap eftersom handläggarna inte kände sina kandidater tillräckligt. Bemanningsbolagen var betydligt bättre på processen att lära känna individen och ge arbetsgivaren bra information.
  På så sätt så kände sig den sökande mer trygg med bemanningsbolagen som upplevdes som mer personlig och proffsig jämfört med arbetsförmedlingens opersonlighet.

  Jobbcoach systemet upplever jag som ett försök att rätta till detta systemfel. Jag tycker att problemet med coachningen inte är att den finns men väl att man inte gör den mer enhetlig och kanske lägger in den i arbetsförmedlingens verksamhet istället för att sourca in den,

  SvaraRadera
 3. En tanke som vi får ta till oss, tack Lennart

  SvaraRadera