Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

SVT, fördomar och arbetslöshet

Tycker det är mycket olyckligt att SVT mer och mer försöker efterlikna andra tvkanaler som utnyttjar människor för att skapa rubrik och få tittare som vill gotta sig åt andras olycka.

Hur blir samhället, eller är det ett sådant samhälle vi vill ha där de som gör fel eller har en egenhet ska hånas. Där vi genom grupptryck ska göra andra till åtlöje.

"I den åttonde paragrafen av sändningstillståndet återfinns essensen av det som kallas public service: Att programmen ska "präglas av folkbildningsambitioner", att det ska finnas en mångfald av åsikter, olika intressen ska "tillgodoses" när det gäller religion, kultur och vetenskap samt att programmen ska ha hög kvalitet."

Att SVT i sitt program "Ung och bortskämd" fortsätter att nå nya rekord i botten på usla program är väl inget som vi vill se. 

Medias påverkan på folket spär också på fördomen att ungdomar är bortskämda och därför inte har jobb, eller? När den borgerliga Regeringen totalt misslyckats med arbetsmarknadspolitik där borgarnas avdrag till företag inte ger jobb utan pengar till ägarna och gjort det sämre för ungdomarna genom att förändra LAS (lagen om anställningsskydd) säger även företrädare för Regeringen att ungdomar måste kunna ta vilket jobb som helst, till lägre lön och att de ä lata vilket nu också SVT spär på.


Det som är fel i samhället att en höger Regering inte tar arbetslösheten på allvar utan vill att marknaden ska regleras utifrån marknaden utan politiska ingrep är ett feltänk och liknar mer brukspatronfasoner á la 1800-tal.


Media: SvD, SvD2Ab, Ab2,  Ab3, Ab4SR, Ny24, Svt, DN
Bloggat: Röda BergetFasan, Generation Otrygg, 3milia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar