Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Det kostar två chipspåsar i veckan, borgare

Moderaternas arrogans och förnekande av barnfattigdomen nådde nya höjder i och med SVTs program REA tisdag 20/11. REA är ungdomar som testar och ifrågasätter. Nu skulle REA intervjua Lena Adelsohn-Liljeroth (M) kultur och idrottsminister, kring barn som inte har råd att träna aktivt i en sport.

Lena Adelsohn-Liljeroth (M) svarar bl.a. detta:
"Det är inte dyrt att gå och simma"
Det kostar i vår stad det REA har som snitt 40kr för barn/ungdomar 4-17år det betyder att om en ungdom vill simma lite som träning säg 40 veckor en dag i veckan så kostar det 1600kr/år.

Lena Adelsohn-Liljeroth säger att eleverna har gymnastiksalar i skolan. Det likställer hon med "att motioner på jobbet" Googlar man på Idrott i skolan får vi detta
"I dagsläget har elever i grundskolan vanligtvis idrott och hälsa på schemat en eller två gånger i veckan."
Hennes kollega Tomas Tobè säger sig vilja ha mer idrott i skolan, men först ska det utvärderas, inte satsas. Idrotten i skolan är heller kanske inget direkt träningspass.

19:30min in i REAs senaste program beskrivs den arrogans och översittarton i vår kultur och idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroth svar till ungdomsprogrammet.

REA
"om man verkligen vill sporta, men inte har råd"
Lena Adelsohn-Liljeroth
Leka i skogen, man kan gå med i scouterna
REA
"om man vill spela i ett lag och inte får" (alltså för föräldrar p.g.a. kostnad)
Lena Adelsohn-Liljeroth
"Men jag tycker det är ett större problem att många som gärna vill spela i ett lag, kanske får sitta på bänken istället därför att man satsar på de allra bästa"
Alltså man vill skratta åt hennes svar om jag inte visste att det faktiskt finns barn som mår dåligt p.g.a. deras föräldrar inte har råd. Vi kan konstatera att det saknas en hel del verklighetsuppfattning från Lena Adelsohn-Liljeroth (M), och för den delen resten av nuvarande borgerliga Regering.

Ni barn och ungdomar som inser att vi tillsammans måste bygga Sverige och där barn och ungdomar som har föräldrar som är arbetslösa eller sjuka borde få samma chans, säg då till era föräldrar att rösta på Socialdemokraterna i kommande val.

Media: REA, SvD, 2Ekot, DN, Ex, 2
Blogg: Dan, Jacob om Bunkefloprojektet
Annat: Skolvärlden, Wiki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar