Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Blåslampa istället för hjälp

Nu är det upp till arbetslösa att vara arbetslösa. Så verkar Arbetsförmedlingens nya krav fungera. Borgarnas ideologi slår igenom att det är arbetslösa som är "lata". Tyvärr så är det samhället som sviker och bäddar för just arbetslöshet.

Då borgarna kastat ut pengar från välfärdssystem där ex. företag får tillbaka pengar från olika försäkringar som arbetare avstått i löneökning för att hjälpa sina arbetslösa och sjuka kamrater, minskar möjligheterna till en trygg färd genom livet (välfärd).

Nu när piskan eller snaran blir värre på arbetslösa så verkar Regeringen allvarligt fundera på att sänka skatterna ytterligare.

Arbetslösa ska numera skicka in rapporter på vad hen gjort för att söka jobb. Problemet som jag skrivit förr är att företag inte skickar in lediga jobb till Arbetsförmedlingen eftersom de kommer att "spammas" ned av icke behöriga eftersom de är tvungna att söka även att det inte passar. Fokus är kvantitet istället för kvalitet.

Dags att tänka om och satsa på sådant som genererar jobb. Stora infrastruktursatsningar och mer pengar till arbetslösa och sjuka så de kan konsumera för att öka efterfrågan.

Media: DA, Di, SvD, Kollega, DN, Ab, Ekot
Blogg: Fasan2, Lena, Moberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar