Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Dödsolyckorna inleder 2014

Det nya året har börjat dystert för Sveriges arbetare. Fem personer har dött på jobbet på en dryg vecka.

Nu på tisdagsmorgonen inträffade det femte dödsfallet i en arbetsplatsolycka på lite mer än en vecka. En lastbilschaufför krockade med en stillastående buss på E4:an mellan Järna och Södertälje. Han klämdes fast och avled på platsen.

På måndagen den 27 januari omkom en anställd vid Töreboda Hästklubb efter att ha sparkats av en häst som skulle ledas ut ur hagen.

Dagen därpå klämdes en man till döds under sin traktor. Han arbetade ensam med att röja sly på en mindre skogsväg vid Hedared i Borås när traktorn troligen kanade i snön. Mannen hittades av en anhörig.

I onsdags föll en anställd vid Posten i Nässjö från en lastkaj och dog av sina skador. Enligt uppgift till polisen höll mannen på att lasta ett tåg när olyckan skedde.

I måndags, fick en byggnadsarbetare ett gjutblock över sig på en av NCC:s byggarbetsplatser i Linköping. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men avled av sina skador.

Hittills i år har sju personer dött i arbetet. Dessutom har flera allvarliga olyckor skett med personskador som följd.

Förra året dog 45 personer i arbetsolyckor. Tolv av dem räknas inte med i den officiella statistiken, oftast för att de var anställda av en utländsk arbetsgivare och därför inte är försäkrade i Sverige.

Texten hämtad från Arbetarskydd.se och skriven av Angelica Söderberg.

Det är allvarligt att vi redan på så kort tid har så många kamrater som dött i arbetet. Det är dags att Regeringen ser över sina nedskärningar inom arbetsmiljön.

Det är dags att REAGERA inte sitta stilla i båten.

Text från IF Metall

Media: SRBADNDA2JournalistenGDDOAB2SydS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar