Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Fußball nazisternas arena, snart EU

Runtom Europa får nazisistiska och fascistiska partier fler röster p.g.a. hög arbetslöshet och missnöjesröster. Det är dags att ta ställning för ett fritt Europa där allas lika värde står högst på agendan. Nu vill en tysk fotbollsklubb göra sitt för att få upp ögonen på vad som händer kring fotbollen.
-------
Nazismen är ett extremt mörkt förflutet som Tyskland på flera håll fortfarande kämpar för att göra upp med. Kring fotbollen har de farliga krafterna också försökt få fäste men nu gör Borussia Dortmund sitt för att säga ifrån.

”Hos oss är alla välkomna”

Klubben skriver på sin hemsida att problemet återigen kommit upp den här säsongen och nu startar de därför en kampanj för att få med flera i kampen mot nazismen. I en humoristisk film visar klubben ett viktigt budskap: att fotboll och nazism inte hör ihop.

”Borussia Dortmund har gjort den här filmen för att skicka ett väldigt tydligt budskap. Vi i BVB har en klar position i den här frågan. På vår arena och i vår klubb tolererar vi inte det här. Hos oss är alla välkomna. I den fotboll vi vill se har hot och diskriminering ingen plats. Till de som tror att de kan missbruka vår sport och Borussia Dortmund för sina inhumana syften, tro oss: Den svartgula familjen kommer att stå enad emot er!”, skriver klubben på sin hemsida.

”Ni är nu kallade”

Nu uppmanar Borussia Dortmund också andra klubbar att hänga på initiativet.

– Vi hoppas att den här kampanjen får en dominoeffekt. Fans, sponsorer, vänner och samarbetspartners men också resten av ligan är nu kallade att kämpa mot de högerextrema krafterna tillsammans. Bara tillsammans kan vi få bort rasismen och diskrimineringen från våra arenor.
Text från Aftonbladet


Annat: ExpoAbResuméDNSvtFBGPGDTransportDbSydSArbetetSvDDN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar