Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Snälla förstå arbetsmarknaden och skitjobb!!

Vet inte hur det kan bli feltolkningar. Men visst händer det. Ungefär som Triss fast oftare. Vad jag inte förstår är okunskap om våra regler i landet, som ledande politiska partier inte verkar förstå, men beslutat om.

"Det finns ett riktigt bra sätt att se till att dessa jobb försvinner. Och det är inte lagstiftning. Det handlar om civilkurage. Alla som ställer upp och jobbar för en idiotchef gör att idiotchefen klarar sig längre. En idiotchef utan personal har inte mycket att chefa över."
Centerblogg

Eftersom bloggaren skriver rätt ok i texten ska jag försöka att inte blanda in en massa negativa ord.

Hur tänker man att en som varit arbetslös efter att ha blivit uppsagd från ett företag och går på A-kassa kan säga nej till ett jobb som erbjuds?
Arbetsförmedlingen har rätt svårt att förstå att det finns olämpliga företag. Och du riskerar att bli avstängd om den oseriösa företagaren så mycket som nyser något negativt om dig till AFM.

"Kaj Nilsson meddelade fackets synpunkter till sin praktikplats. Det gjorde affärschefen upprörd. Han pratade med Kajs handläggare på arbetsförmedlingen. Handläggaren gick på chefens linje. Arbetsförmedlingen stängde av Kaj Nilsson från aktivitetsgarantin och drog in hans ersättning."
DA

Och är man ungdom och har väldigt dålig ekonomi så kanske man tvingas ta "skitjobb" för att just kunna försörja sig


Här om de som hade jobb, men tvingades till a-kassan för att söka jobb
Här om vikten av kollektivavtal

Media: DN, DN2, DN3, SvD, SvD2, SvD3, Exp, Exp2, Exp3, Exp4, Newsmill, Newsmill2, Newsmill3, Ab, Ab2, Ab3,Affärsvärlden, Alliansfritt Sverige med en lista på skitjobb, SVT.

Bloggat: PLC, Sebastian Stenholm, Peter Johansson, Martin Moberg, Peter Högberg, Charles Berkow, AlexandraEinerstam, Sandro Wennberg, Leine Johansson, Erik Laakso som också visat städartakter också

Nätverk: Industribloggarna, Netroots

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar