Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Sverige, ett land i kris

En studie från SCB och Barnombudsmannen visar att vi har inte samma "inkomstskydd som tidigare och för en ensamstående förälder utan jobb är risken större än tidigare att hamna i ekonomisk utsatthet. Detta säger den lokala tidningen Nyheterna (online artikel finns inte vid detta inläggs skrivning).

I Oskarshamn har Nyheterna också grävt fram lokala siffror. som visar att fram till mitten av december är det 307 barn som ingått i hushåll som är beroende av socialbidrag.

Detta enligt Nyheterna är 14 fler barn än under hela förra året. Efter Jul och nyår kanske fler får söka i januari då räkningarna från Julklappshandeln kommer?.

Socialnämnden ser ut att få betala 20 miljoner kronor i försörjningsstöd (socialbidrag, ett underskott på 7 miljoner.

Vad har hänt med det svenska folket som förut har genomsyrats av solidaritet, börjar rösta och välja en osolidarisk och individbaserad politik. Genom den borgerliga alliansen systematiska nedmontering av vår välfärd börjar de som är utanför arbetsmarknaden genom olika händelser i livet få det sämre. Är detta den politik som vi vill ha, eller har vi lurat oss själva genom att vi mår gott när vi får lönekuvertet, och mår extra bra när vi får ge en slant till välgörenhet.

Är det detta som kd vill att vi ska kunna göra avdrag för, hjälpa till de som inte får ta del av Sveriges utveckling och inkomst. När välfärden är borta.


Blogginlägg 1
Blogginlägg 2
SCB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar